Καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών δε θα υπάρξει στους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας διαβεβαιώνει η Διοίκηση του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, που χορηγεί 150 περίπου χημειοθεραπείες την ημέρα σε καρκινοπαθείς.

Από το καλοκαίρι του 2016, η διάλυση των Κυτταροστατικών φαρμάκων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 9ου ορόφου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον ασθενή και έχει συσταθεί από το Σεπτέμβριο, επιτροπή για το συντονισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ).

Η ένταξη της ΚΜΔΚΦ στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης και κυρώθηκε και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου την 16η Ιανουαρίου. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας χρήματα του Αντικαρκινικού Εράνου, δρομολογείται η προμήθεια Ρομποτικού Συστήματος Διάλυσης Κυτταροστατικών, για την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων και εξοικονόμηση πόρων του Νοσοκομείου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρεβενάκης, πρόσθεσε πως "σε ότι αφορά τη χρόνια διαφωνία μεταξύ Νοσηλευτών και Φαρμακοποιών αναφορικά με το τίνος αρμοδιότητα είναι η διάλυση των κυτταροστατικών, είμαστε σε αναμονή σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας".

Και υπογράμμισε ότι "οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ευθύνη και ευσυνειδησία. Είμαστε μαζί τους, σε κάθε διεκδίκηση του καλύτερου και ενάντια σε οποιαδήποτε συμφέροντα τους χρησιμοποιούν και τους υποβιβάζουν σπέρνοντας τον πανικό στους ασθενείς συμπολίτες μας".