Το video περιγράφει το ταξίδι των πορτοκαλί μπαλονιών της ενημερωτικής εκστρατείας «ΠνεύμωνΧαρίζω την Ανάσα μου» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στις παραλίες του Σαρωνικού την Κυριακή 21 Ιουνίου, 2015 στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Α’ φάσης της εκστρατείας «Χαρίζω την Ανάσα μου».

Ο κωπηλάτης Άγγελος Χριστοφίδης και η ομάδα South Evian Gulf Team πραγματοποίησαν πορεία 11 ναυτικών μιλίων από την Ακτή Βουλιαγμένης έως το Ναυτικό όμιλο Παλαιού Φαλήρου με ενδιάμεσους σταθμούς τις παραλίες: South Coast Α’ πλαζ Βούλας, Αστέρια Γλυφάδας (Balux), Ammos Beach Λουτρά Αλίμου. Σε όλες τις παραλίες ακούστηκαν τα μηνύματα της καμπάνιας, μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και μπαλόνια, τα οποία φούσκωσαν με τις «ανάσες που χάρισαν» οι λουόμενοι. Τα μπαλόνια παραλάμβαναν συμβολικά σε κάθε σταθμό τους οι κωπηλάτες. Στον τερματικό σταθμό της πορείας στο Παλαιό Φάληρο, περίμεναν τους κωπηλάτες ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τουμπής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για να παραλάβουν τα πορτοκαλί μπαλόνια που «περιείχαν» περισσότερες από 2.500 ανάσες.

Σκοπός του προγράμματος «Πνεύμων» είναι η ανάδειξη της σημασίας των αναπνευστικών νοσημάτων στην κοινωνία, την οικονομία και τους ασθενείς. Η εκστρατεία «Χαρίζω την Ανάσα μου» συνεχίζεται, διαδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης στα κοινωνικά δίκτυα και παροτρύνοντας τους πολίτες να χαρίσουν την ανάσα τους για καλό σκοπό, φουσκώνοντας ένα πορτοκαλί μπαλόνι.