Αδυναμία πληρωμής των παρόχων υγείας "βλέπει" ο ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας των καθυστερήσεων καταβολής εισφορών που φθάνουν τα 800 εκ. ευρώ για το 2015 και το 1,5 δισ. ευρώ για τα τρία έτη λειτουργίας του Οργανισμού.

Με σημερινή ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του Healthmag, σχετικά με την υστέρηση χρηματοδότησης του Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ στην οποία αξιολογήθηκαν τα στοιχεία για τις εισφορές προς τον Οργανισμό και γίνεται έκκληση στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να λάβουν μέτρα πριν ο ΕΟΠΥΥ βρεθεί σε αδυναμία εξόφλησης των παρόχων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντός αναφέρει τα εξής:"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, κατά τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων αναφορικά με το ύψος των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και δεν του έχουν αποδοθεί, οι οποίες ανέρχονται στα 800 εκ. ευρώ για το έτος 2015 (έως τον μήνα Ιούλιο) και συνολικά σε 1,5 δις ευρώ για τα τρία έτη λειτουργίας του Οργανισμού (2012-2015), εκφράζει την έντονη ανησυχία του. Η προκαλούμενη υστέρηση στα έσοδα του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παρόχων υγείας.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας".