Ο Ιπποκράτης είναι ένας χαρούμενος, μωβ ιπποπόταμος - μασκότ, που πήρε το όνομά του από τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής. Ο ρόλος του είναι εκπαιδευτικός, αλλά και ψυχαγωγικός, με στόχο να κάνει όσο πιο ευχάριστο γίνεται το περιβάλλον της κλινικής και να βοηθήσει στην καλή ψυχολογία των παιδιών.  

Ο Ιπποκράτης Ιπποπόταμος κάνει παρέα στα παιδιά, τα απασχολεί με δημιουργικά παιχνίδια και τους μαθαίνει όλα όσα χρειάζονται για τους κανόνες προσωπικής υγιεινής (πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους, πώς να βουρτσίζουν αποτελεσματικά τα δόντια τους κ.τ.λ.). Επίσης συνοδεύει - πάντα μαζί με ειδικευμένο νοσηλευτή - τους μικρούς ασθενείς στο χώρο διενέργειας ιατρικών εξετάσεων ή κατά την είσοδό τους στο χειρουργείο. Ο ξεχωριστός αυτός ιπποπόταμος δεν παραλείπει να λέει κάθε μέρα στα παιδιά του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ την πιο γλυκιά καλημέρα και να τους σερβίρει το γεύμα τους στο δωμάτιο νοσηλείας.

Παράλληλα, με τη βοήθεια μουσικοθεραπεύτριας και παιδαγωγού του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ο Ιπποκράτης διαβάζει παραμύθια στα παιδιά,  ζωγραφίζει μαζί τους, κάνει χειροτεχνίες και διοργανώνει διάφορα ομαδικά παιχνίδια ή προβολές παιδικών ταινιών στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Η Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κα Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ γνωρίζουμε καλά ότι η θετική ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στη βελτίωση της υγείας – και ιδιαιτέρως των παιδιών. Για τον λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον που λειτουργεί θεραπευτικά στην ψυχή των μικρών ασθενών μας. Η παρουσία τόσο του Ιπποκράτη όσο και του ρομπότ Ιάσονα στο “επιτελείο” του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ενισχύουν την σταθερή μας προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να νιώθουν ότι βρίσκονται σε οικείο και ασφαλές περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ».