Έφτιαξαν ένα προφυλακτικό, που αλλάζει χρώμα, όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ). Το λεγόμενο «S.T.EYE» διαθέτει έναν αισθητήρα, ο οποίος έχει την δυνατότητα να εντοπίζει ασθένειες, όπως χλαμύδια και σύφιλη και να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το στέλεχος του βακτηρίου που έχει εντοπίσει.

Οι ανήλικοι εφευρέτες δήλωσαν σχετικά: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα κάνει πιο εύκολη και πιο ασφαλή την ανίχνευση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, προκειμένου οι άνθρωποι να αναλαμβάνουν αμέσως δράση στην ιδιωτικότητα που τους εξασφαλίζει το σπίτι τους, αποφεύγοντας αδιάκριτες διαδικασίες στους γιατρούς». Η πρωτοποριακή ανακάλυψη έχει, ήδη, βραβευτεί από την οργάνωση TeenTech ως η καλύτερη εφεύρεση στον τομέα της υγείας. Τα τρία παιδιά έλαβαν το ποσό των χιλίων λιρών Αγγλίας και ως επιπλέον δώρο μια επίσκεψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Να σημειωθεί ότι τα ΣΜΝ παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση της τάξης του 30% κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πιο επιρρεπείς είναι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες, που πειραματίζονται με το σεξ και εναλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους.