Περισσότερη από τη μισή του δύναμη στους φαρμακοποιούς, χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση του farmakopoioi.blogspot.gr στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1500 φαρμακοποιοί.

Η ανατροπή στην πρόθεση ψήφου των φαρμακοποιών σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο, έρχεται από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τις παλινωδίες, την νεοφιλελεύθερη στροφή στο θέμα του ιδιοκτησιακού και των ΜΥΣΗΦΑ και τις νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στους φαρμακοποιούς πέφτει στο 17,5%, από 41,9% τον περασμένο Ιανουάριο, ένα μέρος των φαρμακοποιών κατευθύνεται στο "αντίπαλο δέος", το μεγαλύτερο όμως μέρος, επιλέγει αντισυστημική ψήφο, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στο 9%, της Λαϊκής Ενότητας στο 7,7%, ενώ ενισχύει και την αποχή, από 2,7% τον Ιανουάριο, σε 10% τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η πάλαι ποτέ κραταιά στις τάξεις του επαγγέλματος  ΝΔ ανακτά ένα μέρος των δυνάμεών της, ανεβαίνοντας από το 15,8% τον Ιανουάριο στο 32,2% των προτιμήσεων των φαρμακοποιών, τον Σεπτέμβριο, που αποτελεί όμως σκιά των ποσοστών άνω του 60% που κάποτε απολάμβανε στον κλάδο, πράγμα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των φαρμακοποιών ψηφίζει πια κλαδικά, κι όχι κομματικά.

Η Χ.Α. είναι σταθερή, ενώ μεγάλες απώλειες έχει το ΚΚΕ (από 12,7% πέφτει στο 4,2%), το Ποτάμι (από 5,8% πέφτει κάτω του 3%), αλλά και οι ΑΝΕΛ που σχεδόν εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ, παίρνει ποσοστό 20% μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο, φτάνοντας το 2,1% από 1,8%.