Προμετωπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια η Υγεία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Προανήγγηλε µέσα στο 2015 να φέρει προς ψήφιση τον νόµο για το Εθνικό Σύστηµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ένα νέο Ε.Σ.Υ. κοινωνικής προστασίας)
που θα αλλάξει τον χαρακτήρα όλου του προνοιακού συστήµατος από ένα αδιαφανές, ιδρυµατικό και επιδοµατικό σε ένα προνοιακό σύστηµα δηµόσιου
χαρακτήρα και δηµοκρατικού ελέγχου.

Ο π. Πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ τόνισε πως στόχος είναι να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας, με τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων στο φάρμακο και στις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

Έτσι προανήγγηλε την παροχή ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους πολίτες, με δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για ασθενείς και παρόχους υπηρεσιών.

Στην κατεύθυνση αυτή εξήγγηλε την παροχή δωρεάν ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους  και κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκοµεία όλης της χώρας

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει άµεσα σε: 
• Παροχή ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους πολίτες, µε δηµιουργία ηλεκτρονικού µητρώου για ασθενείς και παρόχους υπηρεσιών, 
• Εγκαθίδρυση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υγεία, γρήγορη ολοκλήρωση και λειτουργία του χάρτη υγείας, µε σκοπό την µείωση της γραφειοκρατίας, της σπατάλης και της διαφθοράς στην συνταγογράφηση. 
• Νέο σύστηµα Πρωτοβάθµιας Φροντίδα Υγείας µε την δηµιουργία του θεσµού του οικογενειακού γιατρού, την δηµιουργία των ιατρείων της γειτονιάς και την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας των αστικών περιοχών.