Συνεργασία για τη βελτίωση της φροντίδας και της διαχείρισης του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 ανακοίνωσαν η Sanofi και η ομάδα βιοεπιστημών της Google.

Η συνεργασία θα αξιοποιήσει την ηγετική θέση της Sanofi στο διαβήτη (σε θεραπείες και συσκευές) και την εμπειρία της Googleστην αναλυτική επιστήμη και την ανάπτυξη μικροσυσκευών και μικροτσίπς. 

Οι εταιρείες θα αναζητήσουν τρόπους για τη βελτίωση της διαχείρισης του διαβήτη, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία, που θα μπορούν να συνδυάζουν τις υπάρχουσες μεθόδους και θεραπείες σε κοινή συνεργική βάση, προσφέροντας έτσι πιο αποτελεσματική παρέμβαση. 

Έτσι, οι  μετρήσεις όπως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, οι καταγραφές πληροφοριών των ίδιων των ατόμων με διαβήτη, οι φαρμακευτικές αγωγές και οι διάφορες συσκευές καταγραφής που χρησιμοποιούνται σήμερα, θα μπορούν να λειτουργούν συνεργικά.

Η Sanofi και η ομάδα βιοεπιστημών της Google θα συνδυάσουν την επιμέρους εμπειρία και γνώση στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας με στόχο την ανάδειξη καλύτερου τρόπου συλλογής, ανάλυσης και κατανόησης πολλαπλών πληροφοριών που επηρεάζουν το διαβήτη. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται πιο εύκολη αυτοδιαχείριση του διαβήτη, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών, να βελτιωθούν τα αποτελέσματα και, τελικά, να απομειωθεί το κόστος της νόσου.

Όπως δήλωσε ο Chief Executive Officer της Sanofi, Olivier Brandicourt, «ως εταιρία με ηγετική θέση παγκοσμίως στη φροντίδα του διαβήτη, έχουμε την υποχρέωση αλλά και τη δέσμευση να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τα άτομα με διαβήτη. Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει την ισχύ και τη γνώση της Sanofi στο διαβήτη με την ηγετική θέση της Google στην τεχνολογία και στην αναλυτική επιστήμη (analytics) με στόχο τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας πρωτοβουλίας που θα έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τη φροντίδα του διαβήτη».

Αντίστοιχα, ο CEO της ομάδας βιοεπιστημών της Google, Andy Conrad, δήλωσε: «Με τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να παρέχουν μια συνεχή και σε πραγματικό χρόνο υποστήριξη της υγείας των ασθενών, μπορούμε να υποσχεθούμε πιο ενεργούς και αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο του διαβήτη. Μαζί με τη Sanofi, πιστεύουμε ότι η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να γίνει απλούστερη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».

«Έχουμε αποκτήσει εμπειρία στην παροχή ολιστικών, ολοκληρωμένων λύσεων που συνδυάζουν φάρμακα, συσκευές, τεχνολογίες και υπηρεσίες», δήλωσε η Pascale Witz, Executive Vice President της Sanofi, η οποία θα ηγηθεί της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή της εταιρείας. Πρόσθεσε ότι «η ομάδα βιοεπιστημών της Google μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ασθενών, το θεραπευτικό αποτέλεσμα και να προσφέρει οφέλη στη διαχείριση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης».

«Βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία διαβήτη, και είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς τους πρωτοπόρους στην καινοτομία της υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας να συνενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά στην πρόκληση για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τεχνολογίας, για να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν την ασθένειά τους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα», είπε ο John L. Brooks, III, President and CEO του Joslin Diabetes Center που συμπράττει στη συνεργασία. Και πρόσθεσε: «Η τεχνολογία, οι αισθητήρες, η αναλυτική επιστήμη (analytics), και οι ψηφιακές λύσεις θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα, και θα παρέχουν βελτιωμένη ποιότητα ζωής, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών και τη μείωση του κόστους και των εμποδίων που σχετίζονται με τη φροντίδα του διαβήτη. Εν τέλει, ελπίζω ότι πραγματικά θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το Joslin Diabetes Center σε μουσείο!».