Μέχρι και σε κατασχέσεις της προσωπικής περιουσίας των μελών του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα από τον ΕΦΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, για την περίθαλψη των ασφαλισμένων τους.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου, έστειλε εξώδικο στα Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και του ΕΦΚΑ διεκδικώντας την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 20,383 εκ. ευρώ περίπου μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο, το ληξιπρόθεσμο ποσό των 20.383.652,62 ευρώ, οφείλεται από παρασχεθείσες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους των δύο φορέων. Ζητείται η καταβολή του ως τις 30.6.2017, προκειμένου να αρθούν οι τραγικές επιπτώσεις της οφειλής στους 3000 εργαζόμενους του Κέντρου.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι σε αντίθετη περίπτωση, η διοίκηση του Ομίλου, θα αναγκαστεί να ζητήσει την ποινική της προστασία "για τα κατ΄ εξακολούθηση διαπραχθέντα σε βάρος μας εγκλήματα, πέραν της προσφυγής μας ατομικώς καθ' υμών και δια της προσωπικής σας περιουσίας στην αστική δικαιοσύνη".

Α.ΠΑΠ.