«Οι προτάσεις μας προς το υπουργείο, τους αρμόδιους φορείς και τα κόμματα, πέραν των άλλων, αφορούν στη βιωσιμότητα του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης, τον ορθολογισμό της συνταγογράφησης, την ποιότητα και το κόστος των φαρμάκων που καταναλώνουν οι Έλληνες ασθενείς, την υπερβολική επιβάρυνση των Ταμείων τους και αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο τους ασθενείς», επισημαίνει σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων.

«Το Ελληνικό φάρμακο είναι ποιοτικό και αξιόπιστο», τονίζει. «Και επιπλέον είναι εξαιρετικά προσιτό. Σημαντικά πιο οικονομικό από τα εισαγόμενα. Στηρίζει την υγεία της Ελληνικής οικογένειας περισσότερο από 50 χρόνια. Το εμπιστεύονται οι φορείς, οι  γιατροί και οι ασθενείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη,  σε 80 συνολικά χώρες όπου εξάγεται, αποτελώντας τη μεγάλη εξαγωγική δύναμη της χώρας. Και επιπλέον συμβάλει αποφασιστικά στη συγκράτηση της δαπάνης των ασφαλιστικών μας ταμείων, προσφέροντας προσιτές αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες στους ασθενείς και μικρότερη συμμετοχή τους στο κόστος των φαρμάκων τους. Παράγεται από Έλληνες επιστήμονες, σε Ελληνικά εργοστάσια, που επιμένουν να δίνουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους μεταξύ των οποίων χιλιάδες επιστήμονες».

«Αν απαξιώσουμε μόνοι μας το Ελληνικό φάρμακο, τη θέση του  σε πολλές φαρμακευτικές θεραπείες θα καταλάβουν εισαγόμενα, πανάκριβα, ομοειδή φάρμακα», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΠΕΦ. «Αυτό διαλύει την απαραίτητη ισορροπία που χρειάζεται το σύστημα υγείας, τα Ταμεία και οι ασθενείς. Και επίσης, διαλύουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Τα αφήνουμε όλα στο έλεος εμπορικών εισαγωγικών συμφερόντων. Η Ελλάδα της κρίσης εξακολουθεί και κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με την ταχύτερη και εξαιρετικά υψηλή διείσδυση νέων ακριβών φαρμάκων. Και όμως: H Ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να καλύψει το 60% των αναγκών της περίθαλψης. Το Ελληνικό φάρμακο αφορά λοιπόν όλους τους Έλληνες, όχι μόνο τους ασθενείς».