Τα ευρήματα μάλλον δεν εξέπληξαν τους ερευνητές... Όπως είπαν, οι γυναίκες της νέας εποχής αποδέχονται ότι η ανάγκη για σεξ, που έχουν οι άνδρες, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας φυσιολογικής σχέσης.

Στη μελέτη συμμετείχαν 5000 άτομα, ηλικίας από 16 έως 65 χρόνων, που ήταν σε σχέση. Οι επιστήμονες από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και από το Πανεπιστήμιο Huddersfield, με επικεφαλής τον καθηγητή κοινωνιολογίας Jacqui Gabb, βρήκαν ότι τα ζευγάρια, τα οποία παραδέχτηκαν τις διαφορές στη σεξουαλική τους επιθυμία, είναι εκείνα που παραμένουν μαζί, άσχετα από αυτό.

"Αυτό που είναι στ' αλήθεια ενδιαφέρον είναι ότι πολλά ζευγάρια ομολογούν ότι οι διαφορές στη συχνότητα, που θέλουν να συνευρίσκονται ερωτικά με τον σύντροφό τους, είναι μέρος του... πακέτου της σχέσης και το αποδέχονται ως φυσιολογικό" δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής.

"Αυτά τα ζευγάρια αναζητούν συμβιβαστικές λύσεις, άλλους τρόπους ανταλλαγής και έκφρασης συναισθημάτων, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα. Όσον αφορά στα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια, δεν τα λαμβάνουν όλα αυτά πολύ σοβαρά υπόψη τους".

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ζευγαριών λένε πως το σεξ είναι σημαντικό μέρος της σχέσης τους, αλλά το 33% των γυναικών συμφώνησε ότι οι άντρες ήθελαν περισσότερο σεξ από εκείνες. Στην αρχή μιας σχέσης αυτό συνέβη μόνο σε μία στις πέντε γυναίκες. Αλλά μετά από 16 χρόνια μαζί, σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες είδαν τη σεξουαλική τους ορμή να πέφτει και, τελικά, να είναι μικρότερη από των ανδρών τους.

Εν τω μεταξύ, μόνο ένας στους δέκα άνδρες είπε ότι θέλει να κάνει λιγότερο σεξ από τη σύντροφό του.

Ο καθηγητής Gabb είπε σχετικά: "Οι άνδρες ανέφεραν ότι ήθελαν να κάνουν σεξ πιο συχνά, ενώ οι γυναίκες θα ήθελαν λιγότερο συχνά, και είδαμε ότι ορισμένοι άνδρες σκέφτονται για το σεξ με διαφορετικό τρόπο. Για μερικούς άνδρες το σεξ ήταν κάτι που έκαναν για εκείνους οι γυναίκες τους, παρά κάτι που μοιράζεται το ζευγάρι".