Η έκθεση, επίκαιρη όσο ποτέ λόγω της θεματολογίας της, ταξιδεύει τον επισκέπτη από τη Σμύρνη και την Ιωνία, μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την Αρχαία Ελλάδα.

Αποτελεί, δε, κορυφαίο γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και αναμένεται να προσελκύει τα βλέμματα των φίλων της τέχνης αλλά και του κοινού, εντός και εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πρόκειται για τη Δ' Ομαδική Έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία παρουσιάζουν έργα τους 28 ζωγράφοι και γλύπτες. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. 

"Η θετική ανταπόκριση από το κοινό, η πολλαπλή αναβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζόμενων στο χώρο μας, των ασθενών, των συνοδών και των νοσηλευόμενων παιδιών, μας γέμισε ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση και η εικαστική αυτή εκδήλωση έγινε, πλέον, θεσμός" τονίζει με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος του νοσοκομείου Βασίλης Παπάς

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΠΕ, Αντώνης Φιλιππόπουλος, αναφέρει: "Η ιδιαίτερη επιτυχία των τριών πρώτων εκθέσεων μάς έδωσε ώθηση να καθιερωθεί ο θεσμός και φέτος προχωράμε στην παρουσίαση της Δ' Ομαδικής Έκθεσης.

Νιώθουμε περήφανοι για την αρμονική συνύπαρξη καθηγητών, διδασκόντων και πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας. Το ανθρωποκεντρικό του θέματος, ειδικά φέτος, επιβάλει την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κρατικών φορέων".

Η έκθεση θα λειτουργεί 11:00- 18:00.