Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου, 5 κλινών, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έμειναν μόνο 2 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του χειρουργικού και παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου, καλύπτοντας τις καθημερινές εφημερίες ως Αναισθησιολόγοι και ταυτόχρονα ως Εντατικολόγοι 24 ώρες το 24ωρο τη ΜΕΘ. 

Κανονικά στο Νοσοκομείο του Πύργου υπηρετούν με οργανική θέση 4 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί.

Οι 2 όμως, έχουν μετακινηθεί στο Πανεπιστημιακό Πατρών, το οποίο έχει 19 Αναισθησιολόγους, εκ των οποίων οι 7 είναι ειδικευμένοι στην Εντατικολογία.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ρουσφετολογική μετακίνηση των δύο Αναισθησιολόγων – Εντατικολόγων ιατρών στο Ρίο, και τονίζει ότι από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. 

Προσθέτει επίσης τα εξής: "Και προκειμένου να μην πειραχτούν οι μετακινήσεις προς το Ρίο, η 6η ΥΠΕ μετακινεί δύο γιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. 

Και όμως την ίδια ώρα μετακινούν 2 χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας, τους μοναδικούς που έχει το Γ.Ν. Κυπαρισσίας, προς την Ζάκυνθο.

Εάν φύγουν από τη Ζάκυνθο οι εν λόγω δύο χειρουργοί δεν θα ανοίξουν ποτέ τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου. Τελικά δεν μετακινήθηκαν οι γιατροί της Ζακύνθου. 

Τι έγινε μετά; Υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ αποφάσισαν να κλείσουν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, που διαθέτει μόνο δυο Αναισθησιολόγους και εντέλλουν τη μία εκ των δύο να κάνει εφημερίες στο Γ.Ν. Πύργου. 

Δεν είναι η πρώτη μετακίνηση ούτε η τελευταία. Με τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου, καταργείται σταδιακά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.  Δεν καλύπτονται οι καθημερινές εφημερίες".

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πανελλαδική συγκέντρωση στα Ιωάννινα με το Καραβάνι της Υγείας στις 26 Απριλίου.