Το τρίπτυχο people- planet-profit βρίσκει εφαρμογή στην έρευνα και στην καινοτομία της ελληνικής εταιρίας APIVITA.

Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Κουτσιανάς, αλλά και ερευνητές από ελληνικά και από ξένα Πανεπιστήμια, ο πράσινος θησαυρός της ελληνικής βιοποικιλότητας παραμένει ανεκμετάλλευτος, την ώρα που έχει πολλά χρήσιμα συστατικά. Οι... προβολείς πέφτουν σε θαλάσσια προϊόντα - οργανισμούς, που ερευνώνται, καθώς αποτελούν το μέλλον για την καινοτομική ανάπτυξη. 

Μετά από έξι χρόνια έρευνας προέκυψε η δημιουργία ενός καινοτόμου συνδυασμού μικροφύκους με εκχύλισμα πρόπολης, που ονομάζεται 3D PRO-ALGAE® και δρα σαν αρχιτέκτονας της επιδερμίδας, αφού προστατεύει και διατηρεί την τρισδιάστατη δομή της κάτω από τον ήλιο, ενισχύοντας την πυκνότητα και την ελαστικότητά της, χαρίζοντας λάμψη και 90% πιο "γεμάτη" επιδερμίδα και προσφέροντας ενυδάτωση και προστασία από τη φωτογήρανση, τη Νο1 αιτία πρόωρης γήρανσης.

Η καινοτομία αυτή προέκυψε από ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα (Marie Curie Actions), που συμμετείχε η APIVITA από το 2011, το ALGAECOM, με θέμα την «Αξιοποίηση μικροφυκών των θαλασσών της Μεσογείου για την παραγωγή καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας καλλυντικών». Η κοινοπραξία αυτή ήταν μια πρωτοβουλία επιστημόνων της APIVITA και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σημαντικό ακαδημαϊκό συνεργάτη το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και την Ισπανική καινοτόμο εταιρία έρευνας και παραγωγής μικροφυκών Fitoplancton Marino.

Υπάρχουν, όπως εξήγησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου, που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου, πάνω από 30.000 αναγνωρισμένα είδη, από τα οποία έχουν αξιοποιηθεί εμπορικά μόλις μερικά. Οπότε στο μέλλον θα έχουμε πολλά ακόμη να δούμε σε αυτόν τον τομέα.

Το νέο καινοτόμο σύμπλοκο 3D PRO-ALGAE® έχει ενσωματωθεί στη νέα σειρά αντιηλιακών προσώπου APIVITA SUNCARE. Όλα τα προϊόντα της σειράς είναι υποαλλεργικά και πολύ ανθεκτικά στο νερό, ενώ δεν περιέχουν σιλικόνη και οινόπνευμα.

Tα νέα προϊόντα, που αναπτύσσονται, στοχεύουν, όχι μόνο στον καλλωπισμό του δέρματος, αλλά και στη βελτίωση της υγείας, με θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον και με την επιτομή της ολιστικής προσέγγισης. Αναμένονται νέα σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες προσώπου και σώματος και αντιηλιακά προϊόντα, που θα προέρχονται από 100% ανανεώσιμες πράσινες πρώτες ύλες και από οργανισμούς, που δεν έχουν μελετηθεί έως τώρα και υπόσχονται αλλαγές στα δεδομένα για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος. 

Διαγωνισμός Καινοτομίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας (16-21 Απριλίου) η APIVITA, σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Καινοτομίας, με τίτλο «Life Innovation».

Ο Διαγωνισμός αφορά στην κατάθεση μίας καινοτόμου ιδέας σε τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:

1)   Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν

2)   Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν

3)   Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής

Θα προσφέρει σε έναν τυχερό/η υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού:

https://www.apivita.com/hellas/new/life-innovation-contest

Για να καταθέσετε την πρόταση σας επιλέξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/40WqzRU5buRgdGWx1

Για να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, μπορείτε να επιλέξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/document/d/1aPTOE6pElVY7BepOt-6ws-jlkD68cJALCiUcvywNtbM/edit?usp=sharing