Την ανάγκη για δίκαιη και ισότιμη πληρωμή όλων των κλάδων των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ, υπογράμμισε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), με αφορμή δημοσιεύματα για επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ με 150 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους ιδιώτες παρόχους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΕΚ επισημαίνει ότι "Όπως μας έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ασάφειας της προεκλογικής περιόδου. Για αυτό τον λόγο ο ΣΕΚ δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε απόπειρα επιλεκτικών πληρωμών και σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσεται να πράξει τα νόμιμα.

Η άδικη και άνιση κατανομή του προϋπολογισμού και διαδικασία εξόφλησης των παρόχων δημιουργεί στρεβλώσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της Υγείας στην Ελλάδα. Πάγια διεκδίκηση του ΣΕΚ είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων και αποπληρωμή των χρεών, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας".