Επιχορήγηση 46,2 εκ. ευρώ δίνει τελικά στον ΕΟΠΥΥ η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ το υπουργείο Υγείας καταβάλλει προσπάθειες για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση στον ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Ιωάννη Βαφειάδη και το Διοικητικό στέλεχος του Οργανισμού κ. Ν. Λεοντόπουλο.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με μονάδες αιμοκάθαρσης ιδιωτικών κλινικών, καθώς και το αίτημα του φορέα για την οικονομική κάλυψη.

Ο Υπουργός ανταποκρινόμενος στο συγκεκριμένο αίτημα ανακοίνωσε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα δοθεί επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ ύψους 46.200.000 ευρώ.

Επιπλέον τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το Υπουργείο Υγείας να δοθεί περαιτέρω οικονομική ενίσχυση στον ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε ακόμη η ανάγκη επανασχεδιασμού του προσωπικού ιδιωτικών κλινικών αναλογικά με τις ανάγκες που καλύπτουν ιδιαίτερα όσον αφορά στον αριθμό κλινών.