Επίσκεψη στο νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, όπου συμμετείχε σε συγκέντρωση του προσωπικού για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και στη συνέχεια συνάντησε τον Διοικητή στο γραφείο του. 

Όπως καταγγέλλει η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ, "Η συμπεριφορά του μας εξέπληξε! Όχι μόνο αρνήθηκε να συζητήσει για τα προβλήματα, αλλά ουσιαστικά αρνήθηκε να ακούσει τα ερωτήματα της Προέδρου της Ένωσης για το ότι ζητάει ΕΔΕ ενάντια στους εργαζόμενους. Έφτασε στο σημείο να ψεύδεται ασυστόλως".

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε ότι "αρχικά μας είπε ότι το αρκτικόλεξο ΕΔΕ αποτελεί συνθηματικό που χρησιμοποιεί ο ίδιος  με τη γραμματέα  του, στη συνέχεια δε, αρνήθηκε να μας ενημερώσει αν έχει ζητήσει ΕΔΕ για συγκεκριμένο θέμα ή όχι, αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο!

Είπε στην ΕΙΝΑΠ ότι «ο Διοικητής αποφασίζει» και θα μας ενημερώσει όταν αυτός κρίνει". 

Με δεδομένα τα παραπάνω η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Σιώρας και ο γραμματέας Δημήτρης Βραχάτης απηύθυναν επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώνει απολύτως τις καταγγελίες εργαζομένων για το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο. Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ τόνισαν επίσης, ότι αυτή η απολύτως παράλογη συμπεριφορά δεν ευοδώνει συνθήκες εργασιακής ηρεμίας σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως ένα Ογκολογικό Νοσοκομείο όπου όλοι οι υπηρετούντες γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους παρά τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό, κατέληξαν λέγοντας: "Κύριε Υπουργέ, έχετε την ευθύνη για τον συγκεκριμένο Διοικητή και θα πρέπει να δώσετε άμεσες λύσεις".