Κίνδυνο αναστολής λειτουργίας αντιμετωπίζει άμεσα η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης, εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρων, με δραματικές επιπτώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο νομό Πιερίας.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ν. Πιερίας δήλωσε ότι παρακολουθεί  τις προσπάθειες της Διοίκησης του Γ. Ν. Κατερίνης να στελεχώσει την παιδιατρική κλινική με ειδικούς παιδιάτρους, καθώς όμως οι προσπάθειες δεν έχουν τελεσφορήσει, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

Τονίζουν μάλιστα ότι όπως φαίνεται, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα, ούτε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, ούτε από την 3ηΥΠΕ. 

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η κλινική να οδηγηθεί άμεσα σε αναστολή λειτουργίας της, καθώς από αύριο δεν θα υπάρχει εφημεριακή κάλυψη των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών και της κλινικής.

Τονίζουν επίσης, ότι οι επιπτώσεις αναστολής της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής θα είναι δραματικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας των πολιτών του νομού  Πιερίας.  

Σημειώνουν μάλιστα πως αρνητικές θα είναι και οι επιπτώσεις στη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους Παιδιάτρους. 

Οι εργαζόμενοι καλούν τη Διοίκηση του Γ. Ν. Κατερίνης, τη Διοίκηση  της 3ης ΥΠΕ , την Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση τώρα, καθώς οι πολίτες της Πιερίας δεν μπορούν να μείνουν χωρίς Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική.