Μπορεί να πιστεύετε ότι η σεξουαλική ορμή των γυναικών είναι μεγαλύτερη στην ηλικία των 20 χρόνων. Την ανέμελη εποχή των πειραματισμών, του σεξ της μιας βραδιάς, της πρώτης αληθινής αγάπης.

Φαίνεται, όμως, ότι το πιο εκπληκτικό σεξ το κάνουν οι γυναίκες στα 36 τους χρόνια.

Την έρευνα έκανε εταιρία αντισυλληπτικών, μέσω της εφαρμογής της (app) και συμμετείχαν 2.600 γυναίκες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent.

Ρωτήθηκαν για την εμπειρία τους από οργασμούς, για αισθήματα έλξης, για το αν απολαμβάνουν το σεξ και πόσο. Οι απαντήσεις τους αναλύθηκαν στη συνέχεια ανά ηλικιακή ομάδα: Οι νεότερες (κάτω των 23 ετών), οι μέσης ηλικίας (23-35) και οι μεγαλύτερες (36 ετών και άνω).

Όσον αφορά στη σεξουαλική έλξη, οι γυναίκες ηλικίας 36 ετών και άνω αποδείχθηκε ότι είχαν πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση, με τις οκτώ στις δέκα να λένε ότι αισθάνονται σέξι.

Στη μεσαία ομάδα μόνο τέσσερις στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι ήταν ευχαριστημένες με την εμφάνισή τους, ενώ επτά στις δέκα γυναίκες κάτω των 23 ετών δήλωσαν το ίδιο.

Οι μεγαλύτερες γυναίκες σημείωσαν, επίσης, υψηλότερη βαθμολογία στην ερώτηση για την κορύφωση στο σεξ, με σχεδόν έξι στις δέκα να αναφέρουν πιο συχνούς και καλύτερους, πιο δυνατούς οργασμούς. Αντίθετα, μόνο πέντε στις δέκα από την ομάδα των μικρότερων σε ηλικία γυναικών δήλωσαν το ίδιο.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία από την ίδια έρευνα, το 86% των γυναικών από τη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα δήλωσε ότι έκανε καταπληκτικό σεξ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σε σύγκριση με το 76% των γυναικών 23-35 χρόνων και το 56% των νεότερων.

Όσον αφορά στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, κάτω από το ένα τρίτο των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι έκανε σεξ δύο φορές την εβδομάδα, πάνω από το ένα πέμπτο τρεις φορές την εβδομάδα και κάτω από το ένα πέμπτο ένοιωθαν μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, επίσης, ότι μία στις τρεις από αυτές τις γυναίκες δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως η ερωτική πράξη έπρεπε να διαρκεί περισσότερο, ενώ μία στις δέκα θεώρησε ότι έπρεπε να κρατήσει λιγότερο.