Εκτός από τα χημικά , ένα σωρό μικρόβια υπάρχουν πάνω στα ρούχα που δοκιμάζονται σε ένα κατάστημα, που μπορούν να μας προκαλέσουν κάποιο δερματικό πρόβλημα ή να κολλήσουμε ακόμα και ψείρες. Ανοιχτές πληγές και εκδορές στο δέρμα αφήνουν "πύλες" ανοιχτές για να εισέλθουν επικίνδυνα μικρόβια στον οργανισμό μας.

Φροντίζουμε λοιπόν, να πλένουμε όλα τα καινούρια ρούχα και εσώρουχα, αλλά και τα σεντόνια και τις πετσέτες πριν τα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά.

Επικίνδυνες δερματικές παθήσεις από άπλυτα καινούρια ρούχα 

Ο Δρ. Donald Belsito του Πανεπιστημίου της Columbia εξηγεί  ότι  τα χημικά από τις βαφές των υφασμάτων και ίχνη από φορμαλδεΰδη, που βρίσκονται σε πολλά εργοστάσια κατασκευής ειδών ένδυσης, μπορούν συχνά να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα ή άλλα ζητήματα υγείας.

Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται προκειμένου να μη δημιουργηθούν τσακίσματα στα βαμβακερά ρούχα κατά το ράψιμό τους. Στις περισσότερες χώρες έχουν καθοριστεί και τηρούνται οι ποσότητες που πρέπει να χρησιμοποιούνται. Ωστόσο το 2010 βρέθηκαν ρούχα στην αμερικανική αγορά, τα οποία είχαν υπερβεί τα επιτρεπτά όρια της συγκεκριμένης χημικής ουσίας και προέρχονταν από χώρες, στις οποίες οι αντίστοιχοι κανονισμοί δεν τηρούνται. Εκατοντάδες άτομα που φόρεσαν ρούχα από τις συγκεκριμένες παρτίδες, παραπονέθηκαν για δερματικά προβλήματα.

Φροντίζουμε να πλένουμε πολύ καλά τα ρούχα και τα λευκά είδη πριν την πρώτη χρήση, αλλά δε θα ήταν κακό να πλένουμε και το σώμα μας, όταν επιστρέφουμε από την αγορά και έχουμε δοκιμάσει κάποιο ρούχο.