Σε "πόλεμο" μέσω δικαστηρίων εξελίσσεται η υπόθεση του αντιεμβολιαστικού κινήματος, εναντίον των παιδιάτρων, καθώς οι μεν θέτουν θέμα επικινδυνότητας των εμβολίων, ενώ οι δε, επισημαίνουν με κάθε τρόπο ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικό μέσο προφύλαξης όχι μόνο των παιδιών αλλά και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, επισημαίνει την ανακρίβεια δημοσιεύσεων από τους αντιεμβολιαστές, σε διάφορα site, blog, forum ή σελίδες στο facebook άρθρα, σχόλια, επιστολές και διάφορα άλλα, που σκοπό έχουν να μειώσουν την εμπιστοσύνη των γονιών στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Νταλούκας, "πριν από κάποιο διάστημα είχαμε στείλει δύο επιστολές διαμαρτυρίας για κατασκευασμένα άρθρα που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Το ένα από αυτά είχε τον τίτλο "Εμβόλιο δηλητήριο" και το άλλο αναφερόταν στην ιστορία κάποιας Μαιρούλας που εισήχθη στο νοσοκομείο των παίδων και ο εκεί νευρολόγος φαίνεται να είπε στους γονείς ότι για την κατάστασή της έφταιγε ο εμβολιασμός".

Ο κ. Νταλούκας πρόσθεσε ότι τα δύο δημοσιεύματα, τα είχε καταγγείλει η Ένωση, με επιστολή της σε όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς και στον Εισαγγελέα πρωτοδικών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και παραπομπή των υπευθύνων των δημοσιευμάτων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στην επιστολή, προς τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Χριστοδουλάκη, είχε απαντήσει ο ίδιος κατηγορώντας τους παιδιάτρους ότι "κάνουν τα στραβά μάτια", ενώ γνωρίζουν ότι το εμβόλιο (HPV) σκοτώνει τα παιδιά, ενώ περιελάμβανε και διάφορες κατηγορίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των παιδιάτρων προς τα παιδιά. Ακολούθησε δεύτερη επιστολή των παιδιάτρων, οπότε ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε αγωγή στους παιδιάτρους για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση. Για την αγωγή αυτή είχε οριστεί δικάσιμος στις 25/5/2017. Η Ένωση των παιδιάτρων είχε καταθέσει ανταγωγή στις 19/5/2017.

Ο κ. Νταλούκας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Προσήλθαμε στο δικαστήριο (ο πρόεδρος της Ένωσης με ένα μάρτυρα) και ζητήσαμε αναβολή της δίκης για συνεκδίκαση των δύο συναφών υποθέσεων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρόλο που στην αρχή θέλησε να δικάσει, τελικά αναγκάστηκε να συμφωνήσει αυτό που ο νόμος ορίζει για την συνεκδίκαση των συναφών υποθέσεων, και έτσι οι δύο αυτές δίκες ορίστηκαν για τον Απρίλιο του 2018.
Ο κ. Χριστουδουλάκης της ΠΑΚΟΕ την επόμενη ημέρα έβγαλε δελτίου τύπου.

Η άλλη επιστολή/καταγγελία για την Μαιρούλα (από τον 9ο του 2015) φαίνεται ότι λειτούργησε για τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος έκανε αυτεπάγγελτη δίωξη και μας κάλεσε να δώσουμε κατάθεση εναντίον αυτών που κατανομάζαμε τότε στην επιστολή μας. Την υπόθεση έχει αναλάβει το γραφείο ηλεκτρονικού εγκλήματος και από ότι μας ενημέρωσαν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων".

Καταλήγοντας ο κ. Νταλούκας, σημείωσε πως "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο "πόλεμος" με τους αντιεμβολιαστές καλά κρατεί και απ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων".

Και πρόσθεσε πως η θέση της Ένωσης και του Προέδρου της είναι: 
"Δεν είμαστε υπέρ των επιθετικών πολιτικών για τα εμβόλια ούτε θέλουμε να στείλουμε στα δικαστήρια τους αντιεμβολιαστές για να πανηγυρίζουμε νίκες. Όταν όμως αυτοί σε στέλνουν στα δικαστήρια, οφείλεις να απαντήσεις, όπως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον χώρο που υπηρετούμε και πιστεύουμε και που έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών της χώρας μας, σε μια Ευρώπη που συγκλονίζεται με την επιδημία της ιλαράς και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, που έχουν προκύψει από τις συμπεριφορές αυτές...

Η Ένωση και ο Πρόεδρος θα στηρίξουν τον αγώνα αυτό, έστω και χωρίς την στήριξη από τους αρμόδιους φορείς, ώς ήταν το ηθικό και το πρέπον να γίνει, πιστεύοντας ότι εμείς έχουμε το ηθικό δικαίωμα να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών και την προαγωγή της υγείας στην χώρα μας".

Στο μεταξύ, σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Παιδιάτρων θα συναντηθούν με την κ. Φερενίκη Παναγοπούλου, στην αρχή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, για να συζητήσουν το θέμα της εξασφάλισης του ιατρικού απορρήτου και της διαφύλαξης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που προκύπτουν από την τακτική, ασφαλιστές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να μαζεύουν ή να φωτοτυπούν βιβλιάρια υγείας παιδιών προκειμένου να τα ασφαλίσουν ή να τα εγγράψουν στο σχολείο".