Την ώρα που έξι στους δέκα Έλληνες εμπιστεύονται τον... Dr Google και κάνουν μόνοι τους τη "διάγνωση", με βάση τα συμπτώματα των παιδιών τους, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr, δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών, για να καλύψει με έγκυρη πληροφόρηση θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες και γραφήματα το νέο σάιτ φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, γιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Διαθέτει, μάλιστα, έναν ειδικό "χώρο", στον οποίο οι χρήστες μοιράζονται κοινά βιώματα, απορίες, προσωπικές ιστορίες, καθώς και τις αγωνίεςτους.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου για τη νέα ιστοσελίδα, για να είναι πιο αποτελεσματική η πρόληψη, είναι σημαντικό να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, γιατί τότε δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας. H φιλοσοφία της πρόληψης βασίζεται στη θεώρηση ότι μπορούμε να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το πρόβλημα της εξάρτησης με την αποδυνάμωση των παραγόντων κινδύνου, ενισχύοντας τους προστατευτικούς παράγοντες.

Μία σημαντικότατη πτυχή της πρόληψης της υγείας των παιδιών είναι τα εμβόλια,ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους από νόσο ή ισόβια αναπηρία. Οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού στα παιδιά έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της εμφάνισης πολλών νοσημάτων και των θανάτων.

Επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας, παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. "Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, αφουγκραζόμενη την αγωνία των γονιών για υπεύθυνη ενημέρωση, σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των παιδιών τους, δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα υγείας childrencare.gr. Όραμά μας είναι να μπορέσουμε με τη βοήθεια όλων όσοι θα μας πιστέψουν και θα έρθουν κοντά μας, να ενημερώσουμε τους γονείς για όλα αυτά, που θα τους βοηθήσουν να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους”.​

Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με τους γιατρούς μέσω του e-mail childrencaregr@gmail.com ή και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: @childrencaregr

Twitter: @Childrencaregr

Instagram: @childrencaregr

YouTube: childrencaregr