Είναι η κρυφή απόλαυση για τον έναν στους πέντε άνδρες. Οι αισθησιακές ταινίες τους βοηθάνε να χαλαρώνουν, όπως ομολογούν, να αυτοϊκανοποιούνται και να γίνονται καλύτεροι στο κρεβάτι. 

Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν 335 άνδρες, οι οποίοι ήταν σε σχέση και βρήκαν ότι το 22% από αυτούς προτιμά να βλέπει πορνό από το να κάνει σεξ με τη σύντροφό του.

Επιπλέον το 28% προτιμά την αυτοϊκανοποίηση από τη συνουσία. Εκείνοι, μάλιστα, που επέλεξαν τον αυνανισμό από την ερωτική πράξη ανέφεραν μεγαλύτερη δυσκολία στη διατήρηση της στύσης τους.

"Οι άνδρες που προτιμούσαν να παρακολουθούν ταινίες ερωτικού περιεχομένου ή να αυνανίζονται, ανέφεραν ότι δεν αισθάνονται οικειότητα με τη σύντροφό τους και ότι είναι πολύ λιγότερο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους. Και αυτοί που ανέφεραν ότι δεν αισθάνονται σεξουαλικά ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους ήταν οι ίδιοι που είπαν ότι παλεύουν με τη στυτική δυσλειτουργία.

Τα νέα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία το πορνό ευθύνεται για την σεξουαλική δυσλειτουργία των σημερινών ανδρών, ενώ, στ' αλήθεια, όσοι βλέπουν τακτικά τέτοιες ταινίες ουσιαστικά αποφεύγουν το έτερον ήμισυ, λέει η έρευνα.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Nicole Prause, σεξουαλικός ψυχοφυσιολόγος και ιδρυτής της Liberos LLC, λέει ότι η στυτική δυσλειτουργία οδηγεί πολύ πιθανά τους άνδρες στο πορνό και όχι το αντίστροφο.

«Αυτό ακριβώς ενισχύει την ανησυχία μου, ότι οι άντρες δεν προτιμούν σώνει και καλά τις αισθησιακές ταινίες για το περιεχόμενό τους, αλλά γιατί είναι ένας τρόπος να αποφεύγουν τις συντρόφους τους, μέσω του αυνανισμού. Και όταν παρακολουθούν τέτοιες ταινίες αυνανίζονται».

Σύμφωνα με άλλους σεξοθεραπευτές, οι άντρες χρησιμοποιούν τον αυνανισμό για να αντισταθμίσουν την έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης στις σχέσεις τους. Αλλά καθώς αυτή η σεξουαλική συμπεριφορά συνοδεύεται συχνά από την παρακολούθηση τέτοιων ταινιών, μπορεί εύκολα να γίνει παρανόηση.