Την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε μία προσπάθεια να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ο  ΠΙΣ κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου" σχετικά με την ευκολία με την οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαφημίζει ιατρικές υπηρεσίες και αμφιβόλου αξίας και ασφάλειας θεραπευτικά σκευάσματα, επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή ελλοχεύει "τεράστιους κινδύνους και καταστροφικά αποτελέσματα".

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του ΔΣ κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017 αποφάσισε να υποβάλλει σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα καταρτιστεί μετά από σχετική πρόταση της Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Μελετών του ΠΙΣ που θα έχει επεξεργαστεί η Νομική Υπηρεσία του Συλλόγου.

"Η υγεία είναι κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος. Ο προσανατολισμός του πολίτη, μέσα από τις διαφημίσει, σε μεθόδους και θεραπείες μη τεκμηριωμένες, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της αγωγής η οποία έχει συστηθεί σε κάθε ασθενή συνάνθρωπό μας από τον θεράποντα ιατρό του, επιφέρει τεράστιους κινδύνους και καταστροφικά αποτελέσματα" αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ .

Κατά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, πρέπει επίσης να σημειωθεί,θέματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα υγείας, τα προβλήματα περίθαλψης και την εφαρμοζόμενη πολιτική υγείας. Επίσης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ, κ. Ευστάθιος Τσούκαλος, ενημέρωσε τα μέλη του ΠΙΣ σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων (3 χρόνια στους υγειονομικούς). 

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, τέλος, αποφάσισαν την υιοθέτηση του διεκδικητικού πλαισίου του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την κλαδική σύμβαση, καθώς και τα υπόλοιπα διαχρονικά ζητήματα λειτουργίας των γιατρών του ΕΣΥ.