Αφρόλουτρο και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος αποτελούν τη σειρά περιποίησης σώματος Pindos Wild Herbs, με βάση άγρια βότανα της Πίνδου, επιλεγμένα για τις πολύτιμες ιδιότητές τους. Η άγρια μέντα δίνει αίσθηση δροσιάς και το άγριο φασκόμηλο προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία.

Στο αφρόλουτρο έχει προστεθεί και η σαπωνάρια, που προσφέρει απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας. Τα προϊόντα είναι, επίσης, εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια λεμονιού και δυόσμου, που αναζωογονούν την επιδερμίδα.

Και σε αυτή τη σειρά σώματος της APIVITA, το νερό έχει αντικατασταθεί από το πατενταρισμένο έγχυμα από 3 είδη σιδερίτη - ελληνικό τσάι του βουνού - (Sideritis scardica, Sideritis perfoliata, Sideritis raeseri), που έχουν αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες. Η εταιρία συλλέγει αυτά τα 3 είδη σιδερίτη από βιολογικές καλλιέργειες στον Όλυμπο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης των νέων προϊόντων, που έγινε στη βίλα Καζούλη στην Κηφισιά, τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα οικολογικού αλφαβητισμού για τα παιδιά των χωριών της Πίνδου, στα Ιωάννινα και στα Γρεβενά.

Οι δράσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2018. Προηγουμένως νηπιαγωγοί και δάσκαλοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια στη Βρετανία για το πώς να εντάξουν στην καθημερινή δραστηριότητα την ύπαιθρο, ώστε να γίνει «καμβάς» της εκπαίδευσης των παιδιών εκτός σχολικής αίθουσας, όπως εξήγησαν εκπρόσωποι των ΜΚΟ, οι οποίες συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος.

Επιπλέον θα δημιουργηθεί στη Βωβούσα ένας «Κήπος του Ιπποκράτη», συγκεντρώνοντας τα άγρια βότανα της Πίνδου και όχι μόνο.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια αλλαγή στα χωριά της Πίνδου, μια περιοχή που έχει πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, από ανθρώπους που ζουν εκεί και θα εργαστούν εκεί, αναπτύσσοντας τον τόπο καταγωγής και παραμονής τους. Από τον τόπο τους, για τον τόπο τους.

Ο εμπνευστής του προγράμματος κ. Θάνος Κουτσιανάς, ανέφερε: «Η APIVITA θα ήταν αρωγός οποιουδήποτε εγχειρήματος, που θα συνέβαλε στην προστασία της φύσης και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος πλούτος, αλλά για να τον αξιοποιήσουμε χρειάζεται να επενδύσουμε στη γνώση».

Η επίσημη έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, είχε το σύνθημα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ».