Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δύο χρόνια μετά την προηγούμενη φορά που το είχε επικεφτεί επίσημα.  Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Αριστοτέλους στις 10 το πρωί, ενώ μετά από τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα παραχωρήσει ομιλία στο αμφιθέατρο.
Οι δράσεις της Κυβέρνησης στο  χώρο της υγείας , με κυριότερη την επικείμενη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), το νομοσχέδιο για την οποία βρίσκεται ήδη στον προθάλαμο της Βουλής, αλλά και η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα, αναμένεται να είναι τα κύρια σημεία της ομιλίας του. Παράλληλα θα αναφερθεί και στις τελευταίες κινήσεις για της ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού στο ευρύτερο κλάδο. 

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ΠΦΥ, που  αποτελούν το αυτόνομο σχέδιο νόμου που βρίσκεται  ήδη στη Γενικής Γραμματεία της Κυβέρνησης, προβλέπουν τη λειτουργία των νέων δομών της ΠΦΥ, με το χρόνο, όμως, να πιέζει ασφυκτικά την Αριστοτέλους, αφού η λειτουργία των νέων μονάδων απαιτεί προσωπικό, που πρόκειται να προσληφθούν με κοινοτικά κονδύλια.

Έτσι ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τις προσλήψεις αυτές όσο και στις υπόλοιπες στο χώρο της Υγείας, επανερχόμενος στο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, στο οποίο είχε αναφερθεί κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αριστοτέλους τον Απρίλη του 2015.
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν αναμένεται να απουσιάζουν οι κυβερνητικές κινήσεις για πλήρη πρόσβαση των πολιτών, ιδιαιτέρως των ανασφάλιστων, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα όσα έχει υλοποιήσει έως τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα σχέδια για το μέλλον του Συστήματος Υγείας. Τέλος, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να καθησυχάσει τους ασθενείς για τις επιπτώσεις των αλλαγών στην αποζημίωση των νέων φαρμάκων.