Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ψυχικά πασχόντων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, συγκροτήθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπύρου Κοκκινάκη.

Έργο της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά εντός της εβδομάδας, είναι η υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, την επάρκεια των μέσων για την επίτευξη του θεραπευτικού έργου, καθώς και την παράλληλη εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Πρόεδρος της επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Κοκκινάκης, ενώ μέλη της είναι οι κ.κ.: Αθ. Δουζένης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατροδικαστικής, Β΄ Ψυχιατρική Κλινικής Ε.Κ.Π.Α. – Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», Θωμάς Υφαντής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χαρ. Παπαγεωργίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α. – ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ Νοσοκομείο, Βλάσ. Τομαράς, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, Ιωάννα Διαμαντοπούλου, Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Αγγελική Πολυχρονοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Νοσοκομειακής Περίθαλψης και Κοινοτικής Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δημ. Παπαϊωαννίδης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ» και Ηλίας Σαμαράς, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.