Το micro botox παρουσιάστηκε στο 5th "CATFAS" Meeting, Controversies, Art and Technology in Facial Aesthetic Surgery, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη πόλη Γάνδη, στο Βέλγιο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δώσει στους συμμετέχοντες πλαστικούς χειρουργούς από ολόκληρη την Ευρώπη (ανάμεσά τους και ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης) μια σαφή επισκόπηση για τις τρέχουσες θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου, καθώς και πρακτικές γνώσεις στην ειδικότητα της αισθητικής χειρουργικής προσώπου, αναφορικά με τις νέες τάσεις στην αναζωογόνησή του.

Το micro botox αποτελεί μια νέα χρήση του botox, που μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, στα μάτια ή και στον λαιμό. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του, ήδη, γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα - ίδια με εκείνη της μεσοθεραπείας – κάνει πολλές μικρές εγχύσεις, έτσι ώστε το υλικό να τοποθετηθεί επιφανειακά στον μυ.

Είναι ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που επιθυμούν πιο φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο, χωρίς την «παγωμένη» έκφραση, που μερικές φορές προκύπτει μετά την υπερβολική χρήση του δημοφιλούς ενέσιμου υλικού και την μη σύσπαση των μυών.

Εκτός από την περιοχή του μετώπου το micro botox μπορεί να εφαρμοστεί και στα μάτια, έχοντας σαν αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες (πόδι της χήνας) και να βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, διατηρώντας, όμως, τη φυσική κινητικότητα στην περιοχή.

Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στον λαιμό, όπου η νέα τεχνική του botox μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας, παράλληλα, την πιθανή χαλάρωση, που μπορεί να έχει εμφανιστεί και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στην περιοχή. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.

Μετά το micro botox η «ασθενής» επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της. Το αποτέλεσμα διαρκεί 5 – 6 μήνες.

 

*Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (www.agaitanis.gr)