Ολοκληρώθηκαν σήμερα, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, οι πρώτες διαβουλεύσεις για την αποζημίωση θεραπειών από την αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία αφορούσε στην αποζημίωση νέων θεραπειων για την ηπατίτιδα C  και επισημοποιήθηκε με την δημοσιοποίηση του νέου θετικού καταλόγου για τα φάρμακα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση.

Βάσει της λίστας που υπάρχει στο ΦΕΚ (δειτε το εδώ) οι θεραπείες τριών εκ των πέντε εταιρειών που συμμετείχαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, αποφασίστηκε να αποζημιώνονται ως θεραπείες "πρώτης γραμμής", ενώ επιβεβαιώθηκε και το σχετικό ρεπορτάζ του healthmag (διαβάστε εδώ) για τη διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης, με τη συμπερίληψη περισσότερων γονοτύπων της νόσου. 

Η Αριστοτέλους, πρέπει να σημειωθεί, ποντάρει πολλά στην ένταξη των νέων θεραπειών, αφού όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, αναμένεται 5πλασιασμός των σθενών που θα λάβουν τα φάρμακα, αλλά και μείωση κατά μέσο όρο 68% του κόστους θεραπείας ανά ασθενή.