Το λέμφωμα είναι μια μορφή καρκίνου, που μπορεί να αναπτυχθεί όταν υπάρξει κάποια δυσλειτουργία στον τρόπο παραγωγής ενός λεμφοκυττάρου. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να γίνει το κύτταρο καρκινικό, λόγω του συνεχούς, ανεξέλεγκτου, μη ομαλού κυτταρικού πολλαπλασιασμού, που δεν ανταποκρίνεται στους κανονικούς φυσιολογικούς ελέγχους. Τα καρκινικά λεμφοκύτταρα, όπως και τα φυσιολογικά, μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά μέρη του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των λεμφαδένων, του σπλήνα, του μυελού των οστών, του αίματος ή άλλων οργάνων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)  στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 2.000-2.500 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο.  Τα λεμφώματα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα Hodgkin λεμφώματα και τα μη –Hodgkin λεμφώματα. 

Συνοδοιπόροι στην εκστρατεία, για τη διανομή ενημερωτικού υλικού, θα είναι οι Σύλλογοι Ασθενών, που συνεργάζονται με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ ανά την Ελλάδα, Αντικαρκινικά και Αιματολογικά Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια και  Εκκλησίες, ενώ θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την εκστρατεία και σε ιατρικά Συνέδρια. Το  ενημερωτικό έντυπο έχει τριπλούς αποδέκτες και απευθύνεται σε ασθενείς, σε φροντιστές ασθενών, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη νόσο.

H κα Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου, Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ δήλωσε ότι: «Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, μέσα από ενημερωτικές δράσεις έχει ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει χιλιάδες άτομα για την πρόληψη του καρκίνου. Στην εκστρατεία μας αυτή έχουμε βασικό σύμμαχο και υποστηρικτή την εταιρία Roche Hellas, με σκοπό να υλοποιήσουμε μια σειρά από δράσεις ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάνθρωποί μας για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του λεμφώματος, μιας δυνητικά ιάσιμης νόσου».

«Η συνεχής έρευνα για το λέμφωμα έχει οδηγήσει σε αποτελεσματικές θεραπείες με επακόλουθο την αύξηση του χρόνου επιβίωσης των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. H Roche Hellas, με κεντρικό γνώμονα τον ασθενή, αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την ελληνική κοινωνία» αναφέρει η κα Δήμητρα Κιντώνη, Product Strategy Director της Roche Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την ασθένεια υπάρχουν στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.onlymphoma.gr η οποία έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας και είναι ενσωματωμένη και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ (www.agaliazo.gr/onlymphoma). Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας είναι: «Έχω Λέμφωμα και ΣυνεχίΖω να Ζω τη Ζωή μου».