Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στο Μαρούσι, στέλνει στα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ώστε οι εκπρόσωποί της να καταφέρουν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Σ. Μπερσίμη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, οι εκπρόσωποι των ασθενών έχουν ήδη στείλει επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ζητώντας μία εφ' όλης της ύλης συνάντηση μαζί τους στις 27 Ιουλίου για θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

"Μέχρι και σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατόν από πλευράς ΕΟΠΥΥ. Τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι παραμένουν, συνεχίζουν και εντείνονται. Κι αυτό γιατί μέσα σε όλα αυτά έρχεται τώρα επιπλέον να προστεθεί και το πρόβλημα με τα απλήρωτα φαρμακεία, τα οποία οδεύουν προς τη διακοπή παροχής αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη από 1η Αυγούστου." αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, σημειώνεται, καλεί στις 27 Ιουλίου 2017 όλους εκείνους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και τους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συγκεντρωθούν έξω από τον κτήριο του ΕΟΠΥΥ (Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι) στις 10πμ, ώστε "να επιτύχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το επιθυμητό ραντεβού με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ", το οποίο και έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι.