"Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!". Έτσι ονομάζεται το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών "Αγκαλιάζω", "Άλμα Ζωής" και "Κ.Ε.Φ.Ι." και με τη Διεπιστημονική Εταιρία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας "Sonora". Το πρόγραμμα παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το τμήμα ογκολογίας της Novartis.

Η Χάρις Αλεξίου έκλεψε τις εντυπώσεις, μιλώντας συγκινημένη για τη δική της περιπέτεια το 2003. Όπως είπε χαρακτηριστικά, εκείνη ήταν από τις τυχερές, καθώς ο όγκος εντοπίστηκε στο πλαίσιο προληπτικής μαστογραφίας. Ωστόσο κι εκείνη υπέστη το σοκ, που υφίστανται όλες οι γυναίκες, όταν έρχονται αντιμέτωπες με τη σκληρή διάγνωση.

"Ως θεράποντες γιατροί ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών, που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και από τη θεραπευτική αντιμετώπιση, η ολιστική προσέγγιση της ασθενούς σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου" εξήγησε ο ογκολόγος παθολόγος, γενικός γραμματέας της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος Ιωάννης Μούντζιος.

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου θα γίνουν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων για τις γυναίκες που δοκιμάστηκαν ή δοκιμάζονται από οποιονδήποτε καρκίνο και για τους φροντιστές τους. Κάθε κύκλος προσεγγίζει μια διαφορετική πτυχή της γυναικέιας φύσης: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami. Πρόσωπο της καμπάνιας είναι η performing artist Λίντα Καπετανέα.