Αποτελέσματα φαίνεται πως έφερε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να εκθέσει την αντίθεσή του στις επικείμενες αλλαγές  του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ).

Κατά της διάρκεια της διαμαρτυρίας ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κος Πετρόπουλος κάλεσε σε συνάντηση αντιπροσωπεία του Συλλόγου, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι των ασθενών κατέθεσαν εγγράφως τις θέσεις του συλλόγου και παρουσίασαν στον Υφυπουργό τους λόγους για τους οποίους υπάρχει η διαφωνία με το σχέδιο του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ).

Οι εκπρόσωποι των ασθενών έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα αποτελούν δύο χρόνιες και ανίατες αυτοάνοσες παθήσεις, οι οποίες επιδεινώνονται με την πάροδο των χρόνων, επιβαρύνουν την ψυχική υγεία των πασχόντων, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητά τους για εργασία και συμμετοχή ακόμα και σε απλές κοινωνικές εκδηλώσεις, οδηγώντας τους στην απομόνωση και οικονομική αδυναμία.

Ο κος Υφυπουργός αφού άκουσε τους εκπροσώπους δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προβεί άμεσα στην υπογραφή του νέου Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ) και ότι θα προχωρήσει στην επανεξέταση του θέματος ώστε ο νέος ΕΠΠΠΑ να δομηθεί έτσι ώστε να υποστηρίζει τους ασθενείς και να είναι όσο πιο αντικειμενικός και βασισμένος σε επιστημονικά στοιχεία γίνεται. 

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης πρότεινε να γίνουν και επόμενες συναντήσεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο, και δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας θα ενημερώνεται για κάθε διαδικασία που αφορά του πάσχοντες από Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου. 

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, ο σύλλογος θα αποστείλει τις θέσεις του επί του σχεδίου του νέου ΕΠΠΠΑ στις αρμόδιες Ιατρικές Εταιρείες (Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία (ΕΓΕ), Ελληνική Ομάδα Μελέτης των ΙΦΝΕ (ΕΟΜ ΙΦΝΕ), Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία (ΕΧΕ) και Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέως Εντέρου και Πρωκτού) ζητώντας να τοποθετηθούν επί αυτών, ώστε τον Σεπτέμβρη, γνωρίζοντας τις απόψεις τους, να προχωρήσει ο σύλλογος σε νέα συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.