Να αντιμετωπίζουν την χρήση του ίντερνετ από τα παιδιά τους με την ίδια φειδώ που πρέπει να έχουν και για την κατανάλωση junk-food προτείνει ο Επίτροπος Παιδιών της Αγγλίας, Anne Longfield

Η Επίτροπος, η οποία πρόσφατα παρουσίασε μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από το θέμα, μιλώντας στον Observer πρότεινε η ενασχόληση των παιδιών με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γίνεται "όπως με το junk-food", ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, των θερινών διακοπών, οπότε και εύκολα μπορεί να αυξηθούν οι ώρες που περνά κάποιος "σερφάροντας". 

"Είναι ένα θέμα που κάθε γονιός πρέπει να συζητήσει, ειδικά κατά την περίοδο των διακοπών, οπότε και τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να 'δουν' τα social media όπως τα γλυκά και τον χρόνο που περνούν online όπως το junk food" λέει η Anne Longfield. Και προσθέτει: "Όταν τα κινητά, τα social media και τα παιχνίδια μας κάνουν να νιώθουμε ανήσυχοι, στρεσαρισμένοι και εκτός ελέγχου, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουμε ισορροπημένη χρήση. Με την διατροφή μας το καταλαβαίνουμε γιατί δεν αισθανόμαστε καλά. Το ίδιο ισχύει και με τα social media".

Τα παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, σημειώνεται, έχει φανεί από έρευνες ότι περνούν περίπου 15 ώρες online κάθε εβδομάδα.