Αποχή από την αξιολόγηση του προσωπικού της υγείας, αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι  επιχειρεί την χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή νέων δυσμενών μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών.
 
Τονίζει ακόμη, ότι μέχρι σήμερα έχουν "καρατομηθεί" 800 Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία επί συνόλου 2.100.
 
Επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση φθάνει το 98%, η ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε πως 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 Νοσοκομεία και Προνοιακές Μονάδες της χώρας που μοιράστηκαν μέχρι τώρα. Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία μοιράστηκαν και ξαναμοιράστηκαν πολλές φορές τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους με απειλές και εκβιασμούς από τους Διοικητές των Νοσοκομείων για να συμπληρωθούν.
 
Παρά τις απειλές για πειθαρχικές διώξεις και παρότι η άρνηση συμπλήρωσης των φύλλων αξιολόγησης αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα δεν έχει καμφθεί σε κανέναν εργαζόμενο η αρνητική του στάση.
 
Η εν λόγω αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). 
 
Όμως με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο, η αξιολόγηση αυτή είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών. 
 
Η Ομοσπονδία υπενθύμισε περιπτώσεις της αξιολόγησης του 2013, με τις οποίες τέθηκαν στις πρώτες διαθεσιμότητες άριστοι υπάλληλοι των κατηργημένων Νοσοκομείων με βαθμό άριστα στην αξιολόγηση (9,8 με άριστα το 10) και οι οποίοι από κατηργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν να καταλαμβάνουν οργανική θέση σε Νοσοκομεία της Αττικής. Όμως με τις κινητοποιήσεις παρέμειναν με τρίμηνες μετακινήσεις στην αρχή και μετά με μετάταξη σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και δεν διαλύθηκαν οικογένειες. 
 
Η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι δεν είναι κατά των αξιολογήσεων. Απόδειξη ότι έως το έτος 2010 οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι αξιολογούνταν χωρίς καμία αντίρρηση. Μάλιστα διεκδικούσαν καλύτερο και αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης. 
 
Με δεδομένες όμως τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συνεχή μείωση της δαπάνης στο δημόσιο και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, δεν βρίσκουν το λόγο γιατί να προσθέσουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση για δυσμενείς μεταβολές με προειλημμένες αποφάσεις.
 
Πρόσθεσε ότι οι Νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης: 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική στη βάρδια, τους οφείλονται 800.000 ρεπό, καλοκαίρι με το ζόρι παίρνουν κανονική άδεια πέντε ημέρες και για να την πάρουν εργάζονται ασταμάτητα χωρίς ρεπό έναν ολόκληρο μήνα προσθέτοντας οφειλόμενα ρεπό. Έρχεται Δεκαπενταύγουστο και για άλλον ένα χρόνο είναι βάρδια στις κλινικές πρωί και νύχτα με ενδιάμεσο μόνο 8 ώρες ανάπαυση. Οι προϊστάμενοί τους είναι οι αξιολογητές. Ποιος έχει το ηθικό δικαίωμα να τους κατηγοριοποιήσει σε βαθμούς τη στιγμή που οι πολίτες και οι ασθενείς καθημερινά τους βάζουν άριστα; Κατά γενική ομολογία οι γιατροί και οι νοσηλευτές κρατάνε όρθιο το σύστημα.
 
Ποιος διασφαλίζει εν τέλει αξιοκρατική αξιολόγηση; Αξιολογητές των υπαλλήλων είναι οι Προϊστάμενοί τους και των Διευθυντών οι Διοικητές των Νοσοκομείων. Όλοι οι Προϊστάμενοι στα Νοσοκομεία (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Τμηματάρχες) 2.100 στο σύνολο κατέχουν τις θέσεις Ευθύνης με ανάθεση από τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Επιλογή Προϊσταμένων (ειδικά Διευθυντών και Υποδιευθυντών) από τα Υπηρεσιακά όργανα κρίσης έχουν να γίνουν 7 χρόνια. 
 
Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι προσέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά ενάντια των Διοικητών των Νοσοκομείων για τις αναίτιες καρατομήσεις αρίστων Προϊσταμένων. Οι υποθέσεις ερευνώνται από τους Εισαγγελείς. 
Οι εν λόγω Προϊστάμενοι που είναι Αξιολογητές που μπορούν να χάσουν τη θέση τους άμεσα, πόσο ευάλωτοι είναι να βαθμολογήσουν αντικειμενικά υπαλλήλους με προσόντα όταν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να  χάσουν τη θέση από αυτούς; Αντιθέτως εάν είχαν κριθεί με τριετή θητεία δεν θα είχαν κανένα λόγο να μην βαθμολογήσουν αντικειμενικά.