Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου "ξεγυμνώνει" τους Έλληνες εραστές, αποκαλύπτοντας τα πιο συνηθισμένα βίτσια τους στο σεξ, μεταξύ των οποίων το στοματικό σεξ, η παρακολούθηση πορνό, η "παραγωγή ροζ σκηνών" και η ηλεκτρονική αποστολή τους, αλλά και σεξ σε δημόσιο χώρο ή σε φτηνά ξενοδοχεία, με τρίτους να… κοιτούν.  

Πιο συγκεκριμένα το 80% των ερωτηθέντων της έρευνας περιέγραψε ως συνήθεις ερωτικές συνήθειες τον αυνανισμό, την κολπική επαφή και το στοματικό σεξκάτι που όπως υπογραμμίζει ο ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μόλις λίγα χρόνια θα ήταν "θανάσιμο αμάρτημα". 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, "το στοματικό σεξ θεωρείτο μια πρακτική που εφάρμοζαν οι πόρνες και όχι οι νόμιμες σύζυγοι. Μόνο η κολπική συνουσία ήταν παραδοσιακά αποδεκτή, αφού με αυτή υπηρετείτο η θεϊκή εντολή του αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…Το 40% των ανδρών συνήθιζε ενεργητικό πρωκτικό σεξ και το 37% των γυναικών παθητικό. Το γνωστό ως οθωμανικό σεξ, πάλι, ήταν καταδικασμένο για πολλά χρόνια, αφού, με αυτήν την πρακτική, παραβιαζόταν ο χριστιανικός νόμος της μόνης ηδονής, που ήταν συνδεδεμένη με την αναπαραγωγή".

Την ίδια ώρα, όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων παρά τα στερεότυπα που θέλουν τους ομοφυλόφιλους να κάνουν μόνο πρωκτικό σεξ, το 75% των ανδρών αυτών προτιμούσε στοματικό σεξ και αυνανισμό και μόνο 36% έκανε πρωκτικό σεξ.

Το 75% των γυναικών και 25% των ανδρών, επίσης, δήλωσαν ότι αρέσκονται στο να φορούν σέξι εσώρουχα, ένα 60% στην ανάγνωση ερωτικών ιστοριών, ένα 40%  στο σεξ σε δημόσιο χώρο, ενώ το 55% των γυναικών και το 65% των ανδρών συνηθίζουν στο να κάνουν αποστολή, ηλεκτρονικά, ημίγυμνων φωτογραφιών και βίντεο. 

Ανάμεσα στα ευρήματα, ήταν ακόμη ότι για το 20% είναι δημοφιλής πρακτική η αλλαγή ρόλων (πχ δεν είμαστε ζευγάρι αλλά άγνωστοι), το σεξ σε φθηνά ξενοδοχεία (36%), η παρακολούθηση της ερωτικής πράξης από τρίτους (40%), η τακτική παρακολούθηση πορνό (60% οι γυναίκες και 80% οι  άνδρες), καθώς και οι βιντεοσκοπήσεις με "έξυπνες" συσκευές (80%).

"Χυδαιοποιώντας το σωματικό και εξυμνώντας το πνεύμα, οι άνθρωποι κατάλαβαν πως, όσο πιο χαμηλά βάζουν τον πήχη της ηδονής, τόσο πιο ψηλά φτάνει ο οργασμός τους", σύμφωνα με τον Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη".

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι επίσης ότι το 36% αρέσκεται σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, ένα 30% σε ήπιο ξύλο, χαστούκια, δαγκώματα, ένα 10% σε ανταλλαγή συντρόφων με συναίνεση (swinging), ένα 13% στο μαστίγωμα με συναίνεση, ένα 50% (εξ' όσων απιστούν) η απιστία σε φιλικό περιβάλλον με τη γυναίκα του φίλου και τον άνδρα της φίλης, καθώς και η συμμετοχή σε ομαδικό σεξ (10% των γυναικών και 18% των ανδρών) και το σεξ σε οίκους ανοχής για το 46% των ανδρών.

"Η διάκριση ανάμεσα στο ηθικό και στο ανήθικο, στο αμαρτωλό και στο ενάρετο, θα είναι πάντα μία κριτική για τα κρεβάτια των άλλων και όχι για τα δικά μας. Κι ας λέει ο Δον Κιχώτης ότι δεν είναι πρέπον να κρίνουμε τις αμαρτίες των άλλων, πριν δούμε τις δικές μας" καταλήγει ο Δρ Κωνσταντινίδης.