Χωρίς ορθοπεδικά και νευροχειρουργικά χειρουργεία λειτουργεί από τα τέλη Ιουνίου το νοσοκομείο Άρτας, επειδή οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν υλικά, τα οποία ... κοστίζουν και το νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να τα καλύψει.

Η αναστολή των συγκεκριμένων χειρουργικών επεμβάσεων, θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του, ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Μπαλάσκας.

Το θέμα ανέδειξε η ΠΟΕΔΗΝ, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, λόγω εντοπιότητας, με αφορμή τον 15Αύγουστο και την περιοδεία του Α. Τσίπρα στην περιοχή, ενώ σχετική καταγγελία έκανε και ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του διοικητή από 28/6/2017, απευθύνεται στο συντονιστή διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής και τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής κλινικής και τους αναφέρει ότι: "Λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής σας".

Στη επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι κλειστά παραμένουν και τα χειρουργεία του Χατζηκώστα Ιωαννίνων για τον ίδιο λόγο, με αποτέλεσμα ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη τουλάχιστον ή πρέπει να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Η ΝΔ
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την διακοπή των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Άρτας, λόγω έλλειψης πιστώσεων,  δήλωσε:

«Οι δυσάρεστες εκπλήξεις, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας δεν λένε να σταματήσουν στο χώρο της Υγείας. Αυτήν τη φορά θύματα της πιο ανεπαρκούς ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας  είναι οι κάτοικοι της Ηπείρου και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας μπαίνει τέλος  στις ορθοπεδικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις  λόγω περιορισμένων πιστώσεων στο νοσοκομείο  τουλάχιστον έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Γιατί τα ψέματα έχουν “κοντά ποδάρια” και η ανυπαρξία δεν καλύπτεται από φθηνά επικοινωνιακά σόου».