Την κάλυψη της εξέτασης για την επιλογή θεραπευτικού σχήματος χημειοθεραπείας σε πάσχοντες από καρκίνο του μαστού προβλέπει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ που εξέδωσε προχθές ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθ. Σωτήρης Μπερσίμης.

Μετά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του (σχετικό ρεπορτάζ Healthmag, εδώ), ο κ. Μπερσίμης εξηγεί με την εγκύκλιο τη διαδικασία που θα τηρηθεί καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης, για την κάλυψη των ασθενών - ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι η ανάκληση της Υ4α/84348/10-9-2013 Υ.Α.) από 11-7-2017, βάσει της οποίας ο Οργανισμός προέβαινε στην απόδοση των δαπανών σε δικαιούχους για την διενέργεια της δοκιμασίας Oncotype DX, έγινε κατ’ εφαρμογή σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

"Μέχρι την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης, διευκρινίζεται ότι, η διαχείριση των σχετικών αιτημάτων και κάλυψή τους, θα διενεργείται σύμφωνα με την κάτωθι διαδικασία, όπως αυτή εφαρμόζεται στις ειδικές περιπτώσεις απόδοσης δαπανών: 

  • Αίτημα του ασφαλισμένου, διαβίβαση αυτού στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, και εξέταση αυτής από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για έκδοση γνωμοδότησης. 
  • Εισήγηση του αιτήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην περίπτωση θετικής γνώμης του Υγειονομικού Οργάνου, για έγκριση της δαπάνης". 

Καταλήγοντας ζητά την όσο το δυνατόν αμεσότερη διαβίβαση των σχετικών αιτημάτων.