Σε απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σε ιδιωτική εταιρία για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός, ενώ μεθόδευσε και την παραχώρησης της σίτισης σε ιδιώτες (catering).

Την καταγγελία αυτή έκανε το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, επισημαίνοντας ότι ο διοικητής, ενώ είχε δηλωμένο στόχο την απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και παρότι οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν εξ'  αρχής τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου, εντούτοις,  «οργανώνει » τη δυσλειτουργία των μαγειρείων με μετατάξεις, αλλαγές κλάδου κλπ. και «ξεθάβει» τον διαγωνισμό εκχώρησης της σίτισης που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενες διοικήσεις.

Το σωματείο σημείωσε ότι επιπλέον, ο διοικητής δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού  ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν τον διοικητή για ενέργειες ή παραλήψεις, που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαιώνιση των κυκλωμάτων που ονομάζονται εργολαβίες παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο.
Απευθυνόμενοι στον υπουργό, σημειώνουν επίσης, "ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικό στοιχείο και της δικής σας κυβέρνησης. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολιτικές καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.
Ως Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου «διοίκησης».
Δηλώνουμε ότι, όπως καταφέραμε παλιότερα να «μπλοκάρουμε» τον εν λόγω διαγωνισμό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε τα Νοσοκομεία και οι όλες λειτουργίες τους να παραμείνουν δημόσια με κριτήρια ποιότητας και όχι περιθωρίου κέρδους"…