Το πρώτο βήμα για την επάνοδο στον Ευαγγελισμό του καρδιοχειρουργού που είχε αρνηθεί επί 10ήμερο το 2014 να χειρουργήσει ασθενή αν δεν έπαιρνε "φακελάκι", φαίνεται πως έγινε. Ο χειρουργός ήταν σε διαθεσιμότητα από πέρυσι τον Ιούλιο που του ασκήθηκε η πειθαρχική δίωξη όταν είχε συλληφθεί με "φακελάκι" 500 ευρώ για να χειρουργήσει τον προαναφερόμενο ασθενή, ο οποίος τον κατήγγηλε και λίγες μέρες αργότερα, κατέληξε.

Σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για επαναπρόσληψη των απολυθέντων από το Δημόσιο, ο γενικός γραμματέας Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης υπέγραψε  διαπιστωτική πράξη για την επάνοδο του επίορκου γιατρού, με ισχύ από 15 Σεπτεμβρίου.

Η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε, όμως σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του π. υπουργού Εσωτερικών, για όσους έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, πρέπει να αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο της υπηρεσίας - στη συγκεκριμένη περίπτωση του νοσοκομείου.

Η υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, οδήγησαν τον υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Κοκκινάκη, όμως η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά, οι επίορκοι του ΕΣΥ, που είναι σε διαθεσιμότητα, υπολογίζονται σε 60 ανά τη χώρα.

Το έγγραφο της αυτοδίκαιης επανόδου του χειρουργού του Ευαγγελισμού δημοσίευσε το Protothema.