Διπλό έργο παράγεται στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία της 3ης ΥΠΕ, καθώς το νοσοκομείο καλύπτει το 40% του κύκλου εργασιών της ΥΠΕ, με το ιατρικό προσωπικό να αντιστοιχεί στο 20% του προσωπικού της περιφέρειας.

Τα στοιχεία αυτά, δόθηκαν σήμερα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο και συναντήθηκε με το διοικητικό του συμβούλιο και το Σωματείο Εργαζομένων για ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Διοίκηση παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό τα αιτήματα του Νοσοκομείου, δίνοντας προτεραιότητα στην έγκριση τροποποίησης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του από το υπουργείο Υγείας, καθώς και στην έγκριση πρόσληψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη 150 κενών οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης επεσήμαναν την ανάγκη καταβολής μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του, οι οποίες στο σύνολό τους ανέρχονται σε 232.991.441 ευρώ καθώς και στην ανάγκη εξασφάλισης τακτικότητας στις καταβολές. 

Στα αιτήματα του Νοσοκομείου, όπως μετέφεραν τα μέλη του ΔΣ στον κ. Πολάκη, είναι και η κάλυψη του συνόλου της μισθοδοσίας των εργαζομένων με επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας. 

Ο κ. Πολάκης, αφού άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα, είχε εποικοδομητική συζήτηση με την Διοίκηση για θέματα σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το ΓΝ Παπαγεωργίου ως το Νοσοκομείο- βαρύ πυροβολικό στη Βόρεια Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει με προσοχή τα θέματα που το αφορούν, ώστε το υπουργείο να δώσει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος δήλωσε από την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, η οποία, αν και λειτουργεί με τα 13 από τα 20 κρεβάτια λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, παρουσιάζει σημαντικό έργο, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αποτελεσματικότητα και μικρό λειτουργικό κόστος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ανάσα στο Νοσοκομείο αναμένεται να δώσει η πρόσληψη προσωπικού 100 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ότι μέχρι την έξοδο από το μνημόνιο τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να στελεχώνονται και μέσω του ΟΑΕΔ. 

Ο κ. Πολάκης συνεχάρη τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την προμήθεια εξοπλισμού από ιδίους πόρους και τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε το παράδειγμα του ΓΝ Παπαγεωργίου να μπορέσουν να το ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία τα οποία διαθέτουν αποθεματικά. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδειξε ενδιαφέρον και για τις λίστες χειρουργείων, ενός θεσμού που εφαρμόζεται ήδη στο Νοσοκομείο. 

Μετά τη συνάντηση με την Διοίκηση, ο κ. Πολάκης επισκέφτηκε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και άκουσε τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.  

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ομιλία του στο κεντρικό αμφιθέατρο, ενημέρωσε το προσωπικό του  Νοσοκομείου για ζητήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και του Νοσοκομείου, και ακολούθησε συζήτηση. 

Πριν αποχωρήσει, περιηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, που διαθέτει το υπερσύγχρονο μηχάνημα pet- scan για την πρώιμη διάγνωση και την παρακολούθηση ογκολογικών και άλλων ασθενών. 

Ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε για την ήδη υποβληθείσα πρόταση του Νοσοκομείου σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού για την παραγωγή του απαιτούμενου ραδιοφαρμάκου. Ο υφυπουργός Υγείας συζήτησε για τη δυνατότητα παραγωγής του ραδιοφαρμάκου, το οποίο σήμερα προσκομίζεται καθημερινά, οδικώς, από την Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη, τόσο στο ΓΝ Παπαγεωργίου όσο και στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.