Στη δίνη του πάθους μπορεί να συμβούν διάφορα. Από ευτράπελα, που δίνουν μια πικάντικη νότα στη στιγμή, μέχρι και σοβαρά, όπως τραυματισμοί, που οδηγούν στα επείγοντα

Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Impotence Research, εξέτασε τις στάσεις που χρησιμοποιούν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια κατά την ερωτική επαφή και πώς αυτές ευθύνονται για τους τραυματισμούς των ανδρών, όχι οπουδήποτε, αλλά στο πέος.

Η πιο επικίνδυνη είναι το λεγόμενο doggy style (γνωστή και ως "στα τέσσερα"), που σχετίζεται με το 41% των σοβαρών καταγμάτων του πέους και η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Η λεγόμενη "ιεραποστολική" στάση είναι η αμέσως επόμενη στη λίστα κινδύνου, καθώς ενοχοποιείται για το 25% των τραυματισμών του ανδρικού μορίου. Ακολουθεί η στάση, όπου η γυναίκα είναι "από πάνω".

Όπως εξήγησαν οι συγγραφείς της μελέτης: "Δεν παρατηρήσαμε διαφορές μεταξύ της σοβαρότητας του σπασίματος του πέους στη στάση doggy style και του άνδρα από πάνω, αλλά η στάση "στα τέσσερα" μπορεί να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρό κάταγμα στο πέος, σε σύγκριση με εκείνο που μπορεί να συμβεί, όταν είναι από πάνω η γυναίκα".

Στην έρευνα συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 90 άνδρες ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 39 χρόνια, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με κατάγματα στα πέη. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν οι κίνδυνοι που κρύβουν οι διαφορετικές στάσεις στο σεξ και οι επιστήμονες ανέλυσαν τους μηχανισμούς πίσω από τον εκάστοτε τραυματισμό.

Εξάλλου διαπιστώθηκε ότι η "ιεραποστολική" στάση και το "doggy style" σχετίζονται με περισσότερα διμερή κατάγματα του σπογγώδους ιστού, ο οποίος συνδέεται με τον μηχανισμό στύσης, καθώς και με πιο πολλά προβλήματα στην ουρήθρα (ουρηθρικές αλλοιώσεις).