"Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου τα Νοσοκομεία να ανταποκριθούν στη χορήγηση φαρμάκων που αφορούν ευπαθείς ομάδες. 

Ειδικότερα, όσοι λαμβάνουν αυξητικές ορμόνες, αντιρετροϊκά σκευάσματα και φάρμακα για την αιμορροφιλία θα συνεχίσουν κανονικά την αγωγή τους από τα Νοσοκομεία που καλύπτουν τη θεραπεία τους".

Στη σχετική ανακοίνωση για αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων προχώρησε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή σχετική καταγγελία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» τις προηγούμενες ημέρες, με επιστολή του προς τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Θάνο Δημόπουλο για σημαντικές και επαναλαμβανόμενες ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων που παρατηρούνται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ".

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος, "το ζήτημα της απρόσκοπτης πρόσβασης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στην αντιρετροϊκή τους αγωγή, επανέρχεται στο προσκήνιο και αυτή τη φορά με ιδιαίτερη ένταση, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρούνται κλιμακούμενες ελλείψεις σχεδόν σε όλα τα αντιρετροϊκά σκευάσματα σε μία μονάδα που καλύπτει ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη έως τη Φλώρινα και από την Ηγουμενίτσα έως την Ορεστιάδα. Ο υπηρεσιακός χαρακτήρας της κυβέρνησης δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τη χρονική μετάθεση της πολιτικής παρέμβασης μετεκλογικά".