Με μία επιπλέον ειδική θερμοκοιτίδα διακομιδής νεογνών εξοπλίστηκε το τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. Αθηνών, κατόπιν παραχώρησης από το Γ.Ν. Χαλκίδας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας κ. Γιάννης Καρούζος παρέδωσε επίσημα χθες στον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κ. Ν. Παπαευσταθίου τη συγκεκριμένη σύγχρονη ειδική θερμοκοιτίδα διακομιδής νεογνών, η οποία θα ενισχύσει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιεί το τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β., για την πραγματοποίηση αεροδιακομιδών και επίγειων διακομιδών προώρων και προβληματικών νεογνών από υγειονομικούς σχηματισμούς της Ελληνικής περιφέρειας, προς εξειδικευμένα κέντρα νοσηλείας νεογνών.
Πρόκειται για τη δεύτερη σύγχρονη ειδική θερμοκοιτίδα διακομιδής νεογνών, που παραλαμβάνει το Ε.Κ.Α.Β. από την Εύβοια (είχε προηγηθεί το 2014, ανάλογη Δωρεά από το Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης), παρελήφθη κατόπιν της ενεργής συνδρομής του Υπεύθυνου των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. της Κύμης και της Καρύστου κ. Νίκου Κόκκου, ο οποίος είχε υποβάλει το ανάλογο αίτημα στον Διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας. 
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Παπαευσταθίου, Καρούζος και Κόκκος, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό, όπου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επιχειρησιακή δράση των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην Εύβοια και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την βελτιστοποίηση της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας μέσω της αναγκαιότητας στελέχωσης ή και της μετεγκατάστασης κάποιων Τομέων του σε πιο στρατηγικά σημεία (π.χ. Τομέας Χαλκίδας). Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του, διαβεβαιώνοντας τον κ. Παπαευσταθίου ότι θα στηρίξει τα σχέδια της Διοίκησης για την ανάπτυξη, αλλά και την εξέλιξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Εύβοια, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόθεση της Περιφέρειας να εξετάσει τα ενδεχόμενα ένταξης τόσο κτιριακών έργων μετεγκατάστασης Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. όσο και της προμήθειας ασθενοφόρων στο Ε.Σ.Π.Α. της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.