Ας δούμε, λοιπόν, 10 λόγους, για τους οποίους η γιόγκα δεν είναι για σας:

  1. Θα σας «διώξει» τις λιγούρες. Αν αγαπάτε το φαγητό και τρελαίνεστε για πίτσα και άλλα βαριά φαγητά, που συνήθως προκαλούν στομαχόπονο, τότε αφήστε το χαλάκι της γιόγκα στην άκρη.
  2. Τα ξενύχτια σας δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο διασκεδαστικά. Αν θελήσετε να κάνετε γιόγκα το πρωί που ακολουθεί μια νύχτα… ασωτείας, θα διαπιστώσετε ότι κραιπάλες και γιόγκα δεν ταιριάζουν με τίποτα. Μπορεί να αρχίσετε να κοιμάστε νωρίς και να ξυπνάτε νωρίς γεμάτοι ενέργεια κι αυτό να σας βγάλει «από τα νερά σας».
  3. Είστε Drama Queens; Πείτε όχι σε αυτή τη μορφή άσκησης. Αν σας αρέσει να δραματοποιείτε τις καταστάσεις θα διαπιστώσετε ότι η γιόγκα θα σας… μεταλλάξει και θα σας κάνει να αναζητάτε παντού την ηρεμία.
  4. Αν δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες. Αν για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν πάντα φταίνε οι άλλοι, καλύτερα να μην αρχίσετε, καν, τη γιόγκα. Όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί της, ακόμη και μία δοκιμή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.
  5. Κόβει τη διάθεση για κοινωνικό σχολιασμό (κοινώς για κουτσομπολιό και για λαϊκό δικαστήριο). Παύει να σας απασχολεί το τι κάνουν οι άλλοι και να τους κρίνετε γιαυτό και αρχίζετε να παρατηρείτε όλα τα υπέροχα, διασκεδαστικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας.
  6. Θα σας κάνει να κλαίτε δημοσίως.  Αν δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στους άλλους, πρέπει να αποφύγετε τη γιόγκα.
  7. Καταστρέφει τη γκαρνταρόμπα σας. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα όλα εκείνα τα κοστούμια και τα φορέματα να αντικατασταθούν με κολάν της γιόγκα.
  8. Σας κάνει να ενδιαφερθείτε για σας. Η εξάσκηση σας βοηθά να συνδεθείτε με τον εσωτερικό εαυτό σας. Αν το μέσα σας δεν είναι «τακτοποιημένο», αποφύγετε τη γιόγκα κι επιλέξτε κάτι άλλο στη θέση της.
  9. Σας «μαλακώνει». Η γιόγκα «απαλύνει» το μέσα και το έξω σας. Οπότε, αν η υπερευαισθησία σας ενοχλεί, ξανασκεφθείτε την πιθανότητα να δοκιμάσετε τη στάση του λωτού.
  10. Θα καταστρέψει την αυτοκαταστροφική σας συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να είναι καλό, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει διασκεδαστικά πράγματα, που απολαμβάνουν να κάνουν οι νέοι άνθρωποι.