Το 97% των 50.000 εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια συνεχίζουν να απέχουν από την αξιολόγηση.
 
Xθες, παρήλθε η προθεσμία υποβολής των φύλλων αξιολόγησης από τους υπαλλήλους, ενώ από σήμερα 3/10/2017 ξεκινάει το εικοσαήμερο όπου οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ αξιολογητές θα πρέπει να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης των απεργών υπαλλήλων και τα δικά τους. Εάν δεν το πράξουν χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις κρίσεις για την επιλογή Προϊσταμένων όποτε αυτές γίνουν. 
 
Τα παραπάνω επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως οι κρίσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί  πέρυσι με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Παρότι τελειώνει και το 2017, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο, το Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, από το οποίο θα επιλεγούν οι Γενικοί Διευθυντές της Δημόσιας Διοίκησης.
 
Οι επιλεγέντες Γενικοί Διευθυντές θα οριστούν μέλη των Συμβουλίων Κρίσης των Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης. 
 
Η ομοσπονδία διερωτάται "για ποια αξιοκρατική αξιολόγηση μιλάμε, όταν οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων είναι όλοι με ανάθεση και όχι με κρίση, ευάλωτοι σε παρεμβάσεις από τις Διοικήσεις, τα κόμματα και την κυβέρνηση"; 
 
Τονίζει ακόμη ότι η αξιολόγηση δεν γίνεται για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα Δημόσια Νοσοκομεία, διότι τότε θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να μην εργάζονται οι νοσηλευτές σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Αντιστοιχεί ένας Νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική, ανά βάρδια, με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδεις από το 2012.
 
Προσθέτει πως με την αξιολόγηση επιδιώκεται να κατηγοριοποιηθούν οι υπάλληλοι σε βαθμούς από το 1 έως το 100. Η κατηγοριοποίηση θα είναι το εργαλείο για να αφαιρούν δικαιώματα από τους αρίστους και να δίνονται στους πιο αρίστους για να εφαρμόσουν τις δυσμενείς μισθολογικές και υπηρεσιακές μνημονιακές πολιτικές. "Εξάλλου όλοι αναγνωρίζουν ότι εάν τα Νοσοκομεία είναι όρθια αυτό οφείλεται στους λιγοστούς εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά και τη ψυχή τους για να σώζουν ανθρώπινες ζωές", επισημαίνει χαρακτηριστικά.
 
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να συγκροτήσει τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων στα Νοσοκομεία. Από τους 2.100 Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων που διαθέτουν τα Νοσοκομεία της χώρας, καρατομήθηκαν επί των ημερών Πολάκη 800 εντελώς παράνομα παρότι είναι σε νόμιμη παράταση μετά από επιλογή από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης. Η θητεία με βάση το νόμο παρατείνεται έως την επιλογή νέων. Τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων τις απαγορεύει ο Νόμος 4369/2016. 
Ποτέ στο παρελθόν με καμία εναλλαγή κυβέρνησης δεν είχαμε καθαιρέσεις Προϊσταμένων σε τέτοια έκταση. 
Καταλήγοντας, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι αξιολογητές των Υποδιευθυντών και των Διευθυντών είναι οι Διοικητές των Νοσοκομείων. Είναι οι ίδιοι Διοικητές που καθαίρεσαν 800 από 2.100 Προϊσταμένους και κάθε ημέρα συνεχίζουν να καθαιρούν δεκάδες.
 
Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε κινητοποίηση για τις 11 Οκτωβρίου. Προβλέπεται στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι για τα νοσοκομεία, τις μονάδες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ στην Αττική, 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη χώρα και συγκεντρώσεις έξω από τα νοσοκομεία Παίδων.
Στην Αθήνα, η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γ.Λ.Κ.