Παρόλο, λοιπόν, που έχουν φτιαχτεί για να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, το ένα τρίτο από τις ειδοποιήσεις των σύγχρονων κινητών μας χαλάει το κέφι, σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση IEEE Access.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent διερεύνησαν την επίδραση που έχουν στη διάθεση οι ειδοποιήσεις, που έρχονται στο κινητό, σε 50 εθελοντές για χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν πάνω από μισό εκατομμύριο ειδοποιήσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι το 32% οδήγησε σε αρνητικά συναισθήματα, κάνοντας τους χρήστες να αισθάνονται εχθρότητα, αναστάτωση, νευρικότητα, φόβο ή ντροπή.

Τη χειρότερη επίδραση στη διάθεση των χρηστών είχαν οι ειδοποιήσεις, οι οποίες δεν σχετίζονταν με ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως οι γενικές ενημερώσεις του τηλεφώνου και η ύπαρξη wifi.

Οι ειδοποιήσεις που σχετίζονταν με την εργασία είχαν, επίσης, αρνητικό αντίκτυπο στη διάθεση, ιδίως όταν έφθαναν σωρηδόν.

Αντίθετα και όπως είναι αναμενόμενο, οι άνθρωποι απολάμβαναν τα μηνύματα από φίλους, καθώς τους δημιουργούσαν την αίσθηση ότι ανήκουν σε με μια κοινωνική ομάδα.

"Αυτές οι ψηφιακές ειδοποιήσεις διακόπτουν συνεχώς τις δραστηριότητές μας, καθώς απαιτούν άμεσα την προσοχή μας", δήλωσε η ερευνήτρια Dr Eiman Kanjo.

"Οι ειδοποιήσεις αυτές μας διευκολύνουν τη ζωή, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις που έχει η εμμονική σχέση που έχουμε αναπτύξει μαζί τους στην ευημερία μας. Είναι σαφές ότι οι κοινωνικές ειδοποιήσεις κάνουν τους ανθρώπους ευτυχείς, αλλά όταν λαμβάνουν πολλές ειδοποιήσεις που σχετίζονται με την εργασία ή με τη λειτουργία του τηλεφώνου τους, συμβαίνει το αντίθετο".

Ο αριθμός των ψηφιακών εφαρμογών έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Στο μέλλον οι ερευνητές λένε ότι θα υπάρχει εξατομίκευση των ειδοποιήσεων, ώστε να αποστέλλονται λιγότερες, όταν κάποιος αισθάνεται "στα κάτω" του ή να αποστέλλονται περισσότερες ψυχαγωγικές, για να του φτιάξουν το κέφι.