Οι δύο φορείς συνεργάστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δημιουργώντας ένα εργαστήριο αυτοέκφρασης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δέκα γυναικών, που ζουν με τον ΗΙV, και τον συντονισμό της δημιουργού Έλενας Παυλάκη.

Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό μέσο, όπως το animation, να εκφραστούν, αποτυπώνοντας με άμεσο και ειλικρινή τρόπο τους αρχικούς φόβους και τους προβληματισμους που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Στην πορεία του animation, κοιτώντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ανθρώπων, που ζητούν την αισιόδοξη ματιά μας, βλέπουμε πώς ένα υποστηρικτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, μπορούν να κάνουν τον φόβο να δώσει τη θέση του στην ελπίδα, στη δύναμη και στο χαμόγελο.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής προβλήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros 10, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη στη Σύρο (27/9-1/10), δίνοντας δύναμη στη φωνή των οροθετικών γυναικών. 

Το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση και τη δημιουργική έκφραση ως μέσα για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον HIV και το έιτζ και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων.