Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου (ώρα 19.00) και μετά την παρουσίαση του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αναπληρωτή καθηγητή καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Τσιούφη, για το έργο και τους στόχους της ΕΚΕ, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την ιστορία της εταιρείας, θα ανακοινωθούν οι υποτροφίες εσωτερικού και εξωτερικού και θα πραγματοποιηθεί βράβευση των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας.

Επίσης η ΕΚΕ θα τιμήσει εξέχουσες προσωπικότητες της καρδιολογίας ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς τους.

Στην επετειακή εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σημαντικές προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Ζερον Μπαξ,  ο Τζόελ Λαντζμπεργκ, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) και πολλοί άλλοι.

Τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, όσο ο εκπρόσωπος του ACC καθώς και ο διευθυντής Ενδοκρινολογίας και Γενετικής (NIH), Κωνσταντίνος Στρατάκης, θα ανακηρυχτούν επίτιμα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, το μουσικό σύνολο TANGartO (τραγούδι Ντένια Λεβέντη, ενορχήστρωση Γιάννης Γκίκας, μαέστρος ο Εμμανουήλ Λορέντζος).

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα κλείσει με την ερμηνεία της Νατάσσας Μποφίλιου

Η επετειακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυσή του.