Η Ροζ Βαλίτσα της “for HER” αποτελεί μια συμβολική υπενθύμιση για όλες τις γυναίκες πως, όπως σε μια βαλίτσα δεν ξεχνούν να βάλουν τα απαραίτητα, έτσι δεν πρέπει να ξεχνούν την αυτοεξέταση, την επίσκεψη στο γιατρό τους και τις προληπτικές εξετάσεις. Και ακόμη περισσότερο, τους θυμίζει τι μπορούν να κάνουν, προκειμένου να μη στερήσουν τη ζωή και την παρουσία τους από όσους τις έχουν ανάγκη και τις αγαπούν.

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι της Ροζ Βαλίτσας ήταν το 9ο Greece Race for the Cure®, που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης “for HER”, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προσθέσουν ευχετήριες κάρτες στη Ροζ Βαλίτσα, να φωτογραφηθούν, να ενημερωθούν για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας, καθώς και για τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου.

«Μετά την εξαιρετική υποδοχή που γνώρισαν έως τώρα οι δράσεις της καμπάνιας, στεκόμαστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην αφετηρία για έναν «αγώνα ζωής», μεταφέροντας το μήνυμα ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Είναι πεποίθησή μας ότι στη Ροζ Βαλίτσα της “for HER” μπορούν να χωρέσουν όλα, γιατί στη μάχη κατά του καρκίνου της γυναίκας τίποτα δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω. Κάθε μήνυμα και κάθε συμβουλή μπορεί να είναι πολύτιμα και να σώσουν έστω και μια ζωή, γι’ αυτό και καλούμε όλους να ταξιδέψουν το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται», δήλωσε η Ξένια Καπόρη, διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων της Roche Hellas.

«Για μία ακόμη χρονιά συνεχίζουμε την καμπάνια “For Her”, με συνοδοιπόρους συλλόγους ασθενών και επιστημονικές εταιρείες, προσπαθώντας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες, αλλά κι αυτούς που αγαπούν τις γυναίκες, για την αξία της πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσης του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου.

Η Ελληνίδα μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, σπουδάστρια οφείλει στον εαυτό της και στην οικογένειά της να φροντίζει για την υγεία της και να μην αμελεί τον ετήσιο γυναικολογικό της έλεγχο και τις προληπτικές εξετάσεις. Αισιοδοξούμε πως η Ροζ Βαλίτσα θα γεμίσει ευχετήριες κάρτες από όλη την Ελλάδα για γυναίκες που έχουν νοσήσει, αλλά συγχρόνως θα υπενθυμίζει τα βασικά που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα για να διαφυλάξει την υγεία της», δήλωσε ο Θανάσης Ακάλεστος, διευθυντής business development της Roche Diagnostics Hellas.

H Ροζ Βαλίτσα θα συνεχίσει το ταξίδι της το επόμενο διάστημα σε πόλεις της Ελλάδας και θα φιλοξενηθεί από ευαισθητοποιημένες γυναίκες, που επιθυμούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ως τοπικές πρέσβειρες στην περιοχής τους.

Η εκστρατεία υλοποιείται από τις εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και της HPV Society.